Kíváncsiak, hogy mi a helyzet a Temu adatvédelmével

Dél-Korea elrendelte az olyan e-kereskedelmi platformok adatbiztonsági vizsgálatát, mint az AliExpress vagy a Temu. A Metát pedig szankcionálhatják.

Dél-Korea adatvédelmi hatósága megvizsgálja a nagy külföldi e-kereskedelmi platformok adatvédelmi gyakorlatait, miután az ország lakossága egyre nagyobb mértékben használja az olyan kínai platformokat, mint az AliExpress vagy a Temu.

A vizsgálatok a múlt hónapban kezdődtek, az adatkezelési kérdések még a múlt évben merültek fel. Megvizsgálják a személyes adatok feldolgozását érintő irányelveket, az országokon túli adatátvitelt, a biztonsági intézkedéséket, és lépéseket tesznek, ha szükségesnek látják. A múlt héten az AliExpress helyi divízióját ellenőrizték fogyasztóvédelmi ügyek kapcsán.

A dél-koreaiak külföldi vásárlásainak közel felét adták 2023-ban az olyan kínai platformok, mint az AliExpress és a Temu, ami 121 százalékos vásárlásnövekedés után 2,48 milliárd dolláros forgalmat jelent. Természetesen ott is kérdés, hogy a meglévő nagy cégeket hogyan érintik a kínai platformok gyors növekedései (alapvetően abban bíznak, hogy a gyorsabb kiszállítás és a könnyű visszaküldés segíthet a jobb árakkal szemben).

Dél-Korea trösztellenes hatósága egyébként szankciókat szabhat ki a Metára, amiért nem tudta megvédeni egyes piactéri felhasználóit a csaló tranzakcióktól a Facebookon és az Instagramon.

Azóta történt

Előzmények