Lemond az IVSZ elnöki posztjáról Laufer Tamás

Távozik az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért éléről Laufer Tamás, aki 2010 májusa óta töltötte be ezt a pozíciót.

A búcsúztatóhoz kapcsolt laudációban a szervezet közli, hogy Laufer Tamás vezetésével az IVSZ az ország legmeghatározóbb szakmai szervezetévé vált, amely az elmúlt évtized alatt a digitalizáció fontosságának hangsúlyozásával, azt a gazdaság fejlődésének fókuszba állításával jelentős eredményeket ért el, és ehhez a távozó elnök hozzátette: „Az elmúlt 10 év alatt informatikai ágazati szövetségből a digitalizáció szövetségévé váltunk, teljes ágazatok digitalizációjának megszületésénél bábáskodtunk. Az informatikusok képzését, majd a teljes lakosság és a kkv-k digitális képességének fejlesztését támogató programok létrehozását ösztönöztük, számos, ma már működő javaslatot indítványoztunk.

Elmondják: az IVSZ Laufer Tamás elnöksége alatt sikeresen emelt szót az internetadó bevezetése ellen, amivel hatalmas akadály hárult el az ország digitális fejlődése elől, illetve a leköszönő elnök újító ötleteinek egyik eredménye az üzemmérnök informatikus szak létrejötte. Az elmúlt évtizedben látott napvilágot a Digitális Oktatási, Export, valamint Agrár Stratégia, amelyek meghatározó, több évre szóló szakmai dokumentumokként a mai napig alakítják a szakmai szervezetek, a kormányzat, illetve a piac munkáját és szemléletmódját. A meghatározó mozzanatok közé tartozik az IVSZ digitális gazdaság súlyának mérésére irányuló kutatása, amely az elmúlt években kétszer is hasznos és értékes adatokkal segítette a tagokat, valamint a piac szereplőit.

Az IVSZ számos kiemelt szakmai projektben vett, illetve jelenleg is vesz részt a digitális oktatás, munkaerő, az innováció, az Ipar4.0, valamint a felnőttképzés területén. A Millenáris Startup Campus elindításával a startup közösség is szerves részévé vált az IVSZ, illetve az elnök munkájának, mely folyamat a nemrég bejelentett Startup Hungaryval teljesedett ki. A fentiek mellett legalább ekkora jelentőséget kaptak Laufer Tamás elnöki ciklusaiban a szakmai konferenciák. A MENTA tavaly a 26., a DigitALL-t felváltó SMART pedig idén második alkalommal adott teret az iparág és a piac találkozásának.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IVSZ

Azóta történt

Előzmények