Hirdetés

Vinnai Balázs az IVSZ új elnöke

Az IVSZ – Szövetség a Digitális Gazdaságért éves közgyűlése Vinnai Balázst választotta meg elnökké, aki a pozíciót 10 éven át betöltő Laufer Tamást váltja a szervezet élén.

Az IVSZ augusztus 27-én megtartott éves közgyűlésén Vinnai Balázs kapott bizalmat a tagságtól, így a 42 éves szakember a következő három évben elnökként vezetheti a szervezet munkáját.

Hirdetés

Vinnai Balázs elmondta, hogy az elmúlt évek digitális forradalma megváltoztatta a játékszabályokat, az ezzel járó változásokra a szövetség megfelelően reagált, így több területen is eredményeket ért el: „Hiszek abban, hogy az IVSZ formálissá tudja tenni eddigi informális erejét, és a gazdaság, az oktatás, az egészségügy, illetve a kultúra terén a változások letéteményesei közé dolgozza be magát.” – vázolta fel elképzeléseit az újonnan megválasztott elnök.

Az elnökség munkájában több mint egy évtizede részt vevő Vinnai Balázs IVSZ-es tervei között szerepel a kormányzattal való hatékonyabb együttműködés kialakítása az IKT szektor fejlesztésének területén, a kkv-k és startupok képviselete, a határon túli piacszerzési esélyeinek javítása, valamint a jelentősebb, összgazdasági érdekeket képviselő infrastrukturális fejlesztések és projektek felkarolása.

„Az elmúlt évtizedben az IVSZ-t kontinuitás, pénzügyi stabilitás, és szakmai integritás jellemezte. Ezen értékek megtartása számomra különösen fontos cél, ugyanakkor a »csak így tovább« nem elég: a hazai IT-szektornak új impulzusokat kell adnia, regionális szinten kell tevékenykednie és társadalmi dimenziókban kell gondolkoznia. Már csak azért is, mert az elmúlt időszak igazolta: egy erősen digitalizált gazdaság akár egy jelentős válság esetén is tud növekedni." – tette hozzá Vinnai Balázs.

Az IVSZ új elnöke még tizenévesen alapította első cégét, a digitális banki termékek és webes alkalmazások specialistájává váló IND-t, amit 2013-ban vásárolt fel egy brit pénzügyi szoftvercég. 2017-től két és fél éven át alelnökként vezette a világ harmadik legnagyobb pénzügyi technológiával foglalkozó vállalatát, a Finastrát. Ezzel párhuzamosan társaival megalapította a Codecool programozó iskolát, amely mellett olyan hazai projekteket, cégeket menedzsel, mint a pénzügyi szoftverekkel és digitális banki értékesítéssel foglalkozó W.UP, valamint a BnL Start Partners startup-inkubátor.

Az IVSZ közgyűlése emellett elfogadta a 2019-es beszámolót, illetve a 2020-as költségvetést. Sor került a távközlési, valamint informatikai tagozatvezetők megválasztására: e két pozícióban dr. Pete Gábornak (Vodafone Magyarország Zrt.) és Vityi Péternek (Kürt Akadémia Kft.) szavazott bizalmat a közgyűlés. A tagság általános elnökségi tagnak választotta meg Deliága Ákost (Talk-A-Bot), Fazekas Barbarát (METU), Mátrai Gábort (KGM-Invest Kft.), valamint Nieder Jenőt (PortfoLion Zrt.), amivel az IVSZ elnöksége új lendülettel folytatja a munkáját. Végül Vinnai Balázs javaslatára a közgyűlés tiszteletbeli elnöki pozíciót szavazott meg Laufer Tamásnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IVSZ

Azóta történt

  • Átadták az idei Gyurós Tibor-díjakat

    A szakmai zsűri ebben az évben is az év menedzsere, a digitális oktatás nagykövete, az év digitalizációs projektje, illetve az év innovációja díjak odaítéléséről döntött.

Előzmények