Több mint száz számítógépet lopott el egy iskolai informatikus

Az elkövető maga jelentkezett: „Hatalmas bajt okoztam.”

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága ma közölte a police.hu oldalán, hogy sikkasztás bűntett miatt folytat nyomozást egy férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint 2021. szeptember és 2022. február 19. között több mint száz asztali számítógépet, illetve projektort lopott el egy erzsébetvárosi felsőoktatási intézményből.

Az intézményből 2022. február 21-én tettek feljelentést, miután az informatikus e-mailt írt a vezetőségnek, amit így kezdett; „Hatalmas bajt okoztam.”

Az üzenetben a férfi beismerte, hogy az elmúlt hónapokban eltulajdonította a kezelésére bízott számítógépeket – írják a rendőrségi honlapon. A mintegy ötven milló forint értéket megközelítő hiányt azért nem vették észre, mert a távoktatás miatt nem használták az informatikai eszközöket. A 39 éves F. Lászlót a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon 2022. február 22-én sikkasztás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Az ellopott eszközök közül, melyek egy részét a zálogházba adta, a rendőrök 11 darab projektort, 81 darab asztali számítógépet, 6 darab laptopot, 1 darab hangsugárzót, 11 darab monitort, 60 darab memóriát, illetve 67 darab videokártyát foglaltak le. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte, a nyomozás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Azóta történt

Előzmények