- Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Mentik az emberek a kriptovagyonukat, a Binance durranhat ki legközelebb?
- A chipipar megmentését is a mesterséges intelligenciától várják
- 1000 dollár kölcsönt ad bárkinek az Apple
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- DIGI internet
- Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- JavaScript topic
- Rendszergazda topic
- Bittorrent topik
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Újra lehet bárki felesége a generatív AI
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dunakeszi kriptocsaló.
Kőbányai szopófantom.Mi lesz még itt?
Aki él és nem boldog, az téved!
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Tudnám folytatni a sort, de úgyis kimoderálnák
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
törölt tag
Látjátok, a bitcoin azért jó, mert átlátható, szemben a zárt bankrendszerrel.
-
Gave
őstag
Ez több szempontból is vékony nekem logikailag.
case a) Olyan gyenge a rendszer biztechje, hogy átlag-user ki tudja aknázni => tőzsde oldal hibája, vállalnia kellene érte a felelősséget.
case b) Kellően jó a rendszer biztech, power-user tudja kihasználni => miért nem tett semmit az ember, hogy
lekövethetetlennehezen követhető legyen honnan lép be, és miért nem bot scriptelte az egészet egy végtelen ciklusba?We get lied to by our parents, our teachers, and our elders in general, our entire lives.
-
Reggie0
félisten
Ezeket a muveleteket a coin tarcaja csinalja, amit nem az oldal fejlesztoi irnak, hanem csak importaljak valahogyan. Igy elofordul, hogy hibas, sot akar olyan is, hogy tamado jellegu szoftvert integralnak a rendszerukbe.
Nekik igazabol auditalni kene a kodot, amit osszekaparnak a netrol, de azert az nem olyan egyszeru dolog. A cikkben levo hiba mindosszesen abbol adodott, hogy rossz logikai sorrendben olvasott ki es tartolt valtozokat a tarca szoftverje. Tobb coinnal is elkovettek ezt a hibat.
[ Szerkesztve ]
-
C64
őstag
c) a lopást bűntetik akárhogyan is történt.
Mindenesetre akkor is fura, hogy annyi esze volt, hogy lopjon, de annyi már nem, hogy anonimizálja magát....
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
Reggie0
félisten
Velhetoen nem akart lemaradni, viszont anonimizalnia magat maceras, mert fenykepes igazolvannyal kell regisztralni, lakcimet igazolni, stb., mert KYC van. Gyakorlatilag kell gyorsan venne valahonnan egy lepapirozott szemelyiseget, es meg a papircetlit, igazolvanyt maga ele tarto selfie-t is produkalni kell.
[ Szerkesztve ]
-
C64
őstag
Ja, inkább vállalja, hogy lebukik. Ennek nincs sok értelme....
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
Balage700
tag
Na hol van ilyenkor a nagy "Ne avatkozzon bele a csúny gonosz állam a kriptóba, mert akkor fasizmus van és a csúnya bácsik ellenőrizni akarják a szabdságharcosokat."
Bohócok, megy a nagy forradalmárkodás, de egyből szaladnak a hatósághoz ha valami nem stimmel. Legyenek akkor a kroptósok következetesek és intézék el a hatóságok nélkül, mivel úgyis függetlenedni akarnak a "rendszertől". Legyenek már következetesek ha bankrendszert akarnak a bankrendszerben. -
morgyi
nagyúr
Mondjuk én abban sem vagyok biztos hogy ez vagyoni kárt okozó bűncselekményként megállja a helyét.
Szerintem itt egy leleményes ügyvéd rendesen tudja majd csökkenteni a srác ítéletét.
Mert ok hogy sebezhetőséget használt ki, ezért bűnhődnie kell. De attól hogy bizonyos körök 50 milliónyi értéket tulajdonítanak a semmit nem érő bithalmaznak, sőt még egyesek pénzt is adtak érte...A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait
-
-
-
morgyi
nagyúr
Az műkincs, és mint olyan szerepel a jogban és materiális termék. A kripto egyenlőre csak 1-2 európai országban szerepel termékként, privát pénzként vagy valutaként.
Nem tudom hogy áll a magyar jogrend, gyanítom sehogy. A 15%-os adókulcs és a betarthatatlan önbevalláson alapuló adózás minden esetre érdekes.
A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait
-
updog
senior tag
Megszereztük a tárgyalás realtime közvetítését:
- A vádlott 50 millió forintnyi kárt okozott.
(ügyész rápillant az árfolyamra) - Mármint 52 millió?
(ügyvéd frissít) - Igen, 43 millió, akarom mondani 48, nem, 37!!! HODL![ Szerkesztve ]
Eladó Lenovo M10 Tab || Eladó 70mai Hardwire Kit (UP02) dashcamhez || Eladó Moto G5 || "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik."
-
morgyi
nagyúr
De hát nem lehet semmiből előállítani bitcoint nem a bányászaton kívül? A nem hivatalosan előállított bitcoin, aminek nincs nyoma a "főkönyvben" annak milyen értéke van a kripto univerzumban? Árfolyama sem lehet, mert nem "igazi" kripto.
Így meg pénzhamisítás... de a magyar jog meg egyenlőre nem ismeri el pénznek. Szóval nekem ez egyenlőre még mindig csak IT rendszer manipulálása.
[ Szerkesztve ]
-
morgyi
nagyúr
Ne viccelj... a befizetett EÜ járulékodért, és nyugdíjjárulékodért sem jár semmi... az régen volt, az új alkotmányban nincsen jogalapod semmilyen ellenszolgáltatást követelni a befizetett EÜ/nyugdíj járulékodért...
Nem jár alanyi jogon semmi... tökmind1 mit fizetsz állambácsinak.
-
Dilikutya
félisten
Kriptacsalásnak olvastam, már azt hittem, valami érdekes lesz.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
section9
senior tag
1995. évi CXVII. törvény [ Szja tv. ] 67/C § szabalyozza a kriptoeszkozok adozasat, ebbol fakadoan szerintem elismeri, hogy van ertekuk. Nem vagyok jogasz (gondolom te sem) de meglepodnek, hogy ha az ervelesed megallna a helyet barhol. Ha elolvasod az altalam korabban hivatkozott torvenyt lathatod, hogy nincs megadva, hogy a kar penzre, CS:GO ladara, NFT-re vagy Spar husegpontokra vonatkozna. Masreszt az okozott kar valoszinuleg nem kizarolag a kriptoeszkoz piaci erteke, hanem az incident responsera forditott koltsegeket is tartalmazza (berkoltseg, ugyved, stb). Amugy az adott kriptoeszkoz arfolyama visszamenolegesen lekerdezheto tetszoleges tozsdeken es MNB kozeparfolyam szerint forintosithato, ezzel es az esetlegesen benyujtott szamlakkal egyertelmu az okozott kar merteke.
-
morgyi
nagyúr
ebbol fakadoan szerintem elismeri, hogy van ertekuk.
Nem az értékét ismeri el, valutának meg pénznemnek meg főleg nem ismeri el. Szimplán csak annyit mond ki, hogy ha találsz egy olyan "hülyét" aki megveszi a bithalmazodat, és neked ebből bevételed keletkezik, akkor mennyit kell a bevétel után és hogy adóznod.
Ennyit ismer el. Azt nem ismeri el hogy fizetőeszköz vagy termék vagy stb... lenne. Szerintem legalábbis.
Ja ez alapján a csávó adót is csalt... mert 50 milliónyi eladott bithalmaz bevétele után nem fizetett adót.Ez kb. olyan analógia, hogy ha én kilopom a Monopoly társasjátékod dobozából az összes játékpénzt, és eladom valami félkegyelműnek, mert értékesnek hiszi, 100 millió forintért, akkor te beperelhetsz engem, hogy megkárosítottalak 100 millió forinttal?
Adókötelezettségem keletkezik persze, mert bevételem lett, de attól még a monopoly játékpénz nem ér 100 millió forintot, sőt az állam pénznek sem ismeri el.Kb. mint amikor feltörik azt a Steam accot, aki a 68.000 dolcsis egyedi Dragon Lore CS:GO skint megvette. Mekkora értékű kárt okoztál neki? Jogilag mi az értéke a CS:GO skinnek?
Ez a kripto piac állami szabályzás szempontjából bőőőőven nem tiszta ügy, precedensek nincsenek. A besorolása is országonként különböző, valahol nincs is.
Meg a 70+-os bírók azt se értik majd hogy mi van.Amúgy baromi érdekes... addig le se szarják meg nem derül ki, hogy valaki bitcoinnal csalt, amíg bitcoinként parkoltatja a kriptoszámláján...
Most akkor van értéke vagy nincs? Mert amíg nem "váltod át" FIAT-ra addig pont leszarják, kb. mint ha nem létező vagyon lenne.[ Szerkesztve ]
-
nemlehet
őstag
Figyi... Én értem hogy bitcoin rossz, meg hurdurr drága a VGA, szemétbányászmonnyonle, de teljesen feleslegesen magyarázod a hülyeséget. Gyárthatsz tetszőleges analógiákat, ettől még nem lesz igazad.
Az hogy szerinted a crypto csak egy bithalmaz és felesleges kb senkit nem érdekel, főleg nem a bíróságot vagy az államot.
Itt legfeljebb abból lehet vita, hogy melyik napi árfolyamot vegyék figyelembe.Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
morgyi
nagyúr
Kurvára nem erről volt szó. Én meg értem hogy a világ legjobb dolga, csak az államok nagy része nem tekinti pénznek, sőt még terméknek sem jogilag.
Így maximum a fejetekben van valós értéke. Pont annyira mint a CS:GO skinnek.A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait
-
Gargouille
őstag
"Így maximum a fejetekben van valós értéke."
De ha ez így van, akkor miért tudnak belőle valós sportkocsit, valós jachtot, meg valós házat venni sokan? Ha nincs értéke, akkor hogyan lehet valós materiális javakra váltani? Azt mondod itt van valami, aminek nincs értéke. De ha ezt az értéktelen valamit odaadom valakinek, akkor valódi pénzt ad érte. De nem értem a logikát, hogy miért ad érte valós pénzt valaki, ha egyszer nincs értéke?
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
megott
tag
-
morgyi
nagyúr
válasz
Gargouille #33 üzenetére
Miért kel el 68.000 dollárért egy cs:go skin. Egy jogi helyzetben nem az számít hogy egy adott piac milyen értéket tulajdonít valaminek. Hanem hogy a jogrendszer tulajdonít-e neki.
Ha a Steam fiókomra behackelem hogy meglegyenek a legdrágább skinek, majd találok valakit aki többezer eur-ért megveszi, akkor mi van?Az 25 éves autód hiába ér milliókat mert annyira megkímélt, a biztosító szart sem fizet érte. Mert attól még egy 25 éves autó. Hiába fizetné ki érte valaki egy szalonautó árát.
Max az a kategória ez, mikor lopott vagy hamis terméket adsz el, a vevőtől elkobozzák és az polgári perben próbálná tőled visszaszerezni a vételárat. Na ezek a perek szoktak befuccsolni.
[ Szerkesztve ]
-
Darmol
senior tag
Nem tudom mit vitatkoztok. Mivel a helyzet jogilag nem egyértelmű (lásd érvek pro és kontra), ezért egyértelmű, hogy ha a srácnak jó ügyvédje van akkor felmentik, ha gagyi akkor lesittelik. Ez a nagy magyar valóság.
Persze lehet erkölcsileg ejnyebejnyézni.
Szvsz jelenleg a kripto arról szól, hogy tudatlan emberek pénzét kicsalják. Akkor csalótól lopni erkölcsileg hogyan is áll?
Avagy Robin Hood rabló volt, vagy hős? A Lázadók hitvány csürhe akik a rendet bomlasztják és sorozatosan kárt okoznak az adófizetők pénzéből fenntartott rendvédelmi eszközökön miközben rengeteg civil halálát okozzák, avagy a gonosz önkényuralom ellen fellépő maroknyi elszánt harcos akik mindenki szabadságjogáért küzd?
Úgy gondolom minden attól függ ki a főszereplő a történetben.A vérem piros. A sznoboké kék. Zöld a szörnyeké. avagy "Én annyira nagyon irigyellek téged, hogy beszélhetsz velem."
-
Gargouille
őstag
"Miért kel el 68.000 dollárért egy cs:go skin."
Hát igen, ez tényleg jó kérdés. A véleményemet meg is tartom magamnak (mármint azokról, akik ennyit fizetnek érte).
"Az 25 éves autód hiába ér milliókat mert annyira megkímélt, a biztosító szart sem fizet érte. Mert attól még egy 25 éves autó. Hiába fizetné ki érte valaki egy szalonautó árát."
Az egy dolog, hogy a biztosító (akinek ugye az az érdeke, hogy sokkal kevesebb értékre tartsa a kocsid) mennyire taksálja, az meg egy másik, hogy mennyit adna érte egy vevő ha eladnád. A "valós" értéke - szerintem - az az összeg, amennyiért hajlandó valaki megvásárolni.
Amúgy csupán arra a kijelentésedre próbáltam reflektálni, hogy "Így maximum a fejetekben van valós értéke", mert ez egy elég sarkos kijelentés és úgy gondolom, hogy nem is állja meg a helyét teljesen. Illetve ha elfogadom igaznak, akkor ugyanezzel a logikával a legtöbb szellemi tulajdonnak sincs "valós" értéke.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
morgyi
nagyúr
válasz
Gargouille #39 üzenetére
A szerzői jognak az értékét hatályos törvények bisztosítják. És a lopását törvény bünteti.
Az a kérdés hogy az altcoint a magyar jog immateriális digitális terméknek tekinti-e. Ugyan az a baromság, mint az NFT. Azt még ráadásul el sem lehet lopni. Csak nem tudod elmondani magadról, hogy a tied az eredeti.
Itt ráadásul nem is altcoint lopott az ipse direktben.
Kb. mintha behackelnél magadnak vbucksot fortniteban...A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait
-
Gargouille
őstag
Hát így már még kevésbé értem, mert most a jog által meghatározott/elismert értékről beszélünk, vagy "valós" értékről? Az egy dolog, hogy mit mond a jog, az meg egy másik, hogy a valóságban mennyi pénzt ad érte valaki. A kettő nagyon nem ugyanaz. Persze ha te a valós érték alatt erre a jogi oldalra gondoltál, akkor tekintsd tárgytalannak amit mondtam.
-
morgyi
nagyúr
válasz
Gargouille #41 üzenetére
Mivel egy büntetőeljárásról szól az ügy így a jogi értelemben vett értékről.
De ilyen csalással kapcsolatos meg it-val kapcsolatos bűntények tuti megállnak.
Csak a kérdés mennyit kap érte. Meg hogy a jog szerint ki a megkárosított, és milyen értékben.A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait
-
Darmol
senior tag
Egyáltalán nem biztos. Emlékszel a trafipax per kimenetelére? A lézerblokkolós esetre. Azt hihetnéd, hogy egy rendőrségi eszköz megtévesztése/befolyásolása jogellenes. De kiderült, hogy nem az.
A vérem piros. A sznoboké kék. Zöld a szörnyeké. avagy "Én annyira nagyon irigyellek téged, hogy beszélhetsz velem."
-
bolvar
senior tag
Ellopni valamit ami nincs is, hát milyen bűncselekmény ez
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
Reggie0
félisten
Amig nincs ra torveny nem is lesz az. Most mar az. A sebessegmeresnel nem az IT oldalon tortent a befolyasolas, azert nem tudtak megfogni. Hasonlo modon, ha egy kollegad leragasztja az egered szenzorat az meg nem lesz informacios rendszer elleni buncselekmeny.
[ Szerkesztve ]
-
updog
senior tag
Hasonlo modon, ha egy kollegad leragasztja az egered szenzorat az meg nem lesz informacios rendszer elleni buncselekmeny.
De ami utána vele fog történni, az már súrolni fogja a bűncselekmény határait
Eladó Lenovo M10 Tab || Eladó 70mai Hardwire Kit (UP02) dashcamhez || Eladó Moto G5 || "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik."
-
fatpingvin
senior tag
és persze itt is egy betűvel nem került elő a platform üzemeltetőjének a felelőssége. egy gondolat erejéig se menteném fel aki ilyet csinál, de meddig fogjuk elnézni azt hogy az üzemeltetőnek semmilyen elszámoltatástól nem kell tartania a szarul megírt vagy beüzemelt platformok miatt? én megkárosítottként kizásólagopsan a platform üzemeltetőénél verném az asztalt és nem érdekelnek ezek a kifogások. ha nem vagy képes biztonságos platformot csinálni akkor ne csináld.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
Új hozzászólás Aktív témák
it Több mint 50 millió forintnyi kárt okozott egy rendszerhiba illegális kihasználásával.
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
- Xiaomi Mi 11i - inkább
- DIGI Mobil
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- DIGI internet
- További aktív témák...
- Új Dobozos Acer Aspire 3 Gyors "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" i7-1165G7 16GB 512GB SSD FHD IPS MATT
- MSI RTX 3070 8 GB SUPRIM X TRIO LHR MENTES - 6 HÓ GARI
- Új 12.Genes! Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6 -40% Bivaly i7-1255U 16/512G FHD IPS Iris Xe
- Thrustmaster tx
- Új, BONTATLAN, Garanciás Huawei MateBook D15. / I3-10110U / 8GB RAM / 256GB SSD / 15.6" Kijelző.
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs