Nagyszerű magyar szereplés a Nemzetközi Informatikai Diákolimpián

Az idei versenyen a négy fős magyar csapat minden tagja ezüstérmet szerzett.

Idén szeptember 13. és 23. között került sor a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiára (IOI), amely eredetileg Szingapúrban zajlott volna, a koronavírus-helyzet kedvezőtlen alakulása miatt azonban teljes egészében az interneten kellett lebonyolítani – áll a Neumann Társaság közleményében.

Bár így a világ legjobb programozási képességekkel rendelkező diákolimpikonjai nem találkozhattak személyesen, a magas szintű programozási és matematikai ismereteket igénylő feladatok megoldása által jelentett kihívás valamelyest kárpótolhatta őket.

Az IOI 2020-on a magyar csapat mind a négy tagja ezüstérmet szerzett:

●       Gyimesi Péter, Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium

●       Tóth Balázs, Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium

●       Nagy Nándor, Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium

●       Noszály Áron, Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium

IOI 2020
[+]

A magyar IOI-csapat számára a helyszínt és a szükséges informatikai infrastruktúrát az ELTE Informatikai Kara biztosította, a versenyzőket az ELTE IK és a Neumann Társaság munkatársai készítették fel a versenyre.

IOI 2020
[+]

A megszerzett érmek alapján az IOI 2020-on kiemelkedően szerepeltek az Egyesült Államok, Kína, Oroszország, Dél-Korea, Japán, Irán és Kanada csapatai.

„Az, hogy az idei IOI-n négy ezüstérmet is szereztünk, remekül szemlélteti a Neumann Társaság több évtizedes tehetséggondozó programjának sikerességét, hiszen a nagy versenyeinken (Logo, Nemes Tihamér, OKTV versenyek) kitűnt diákok sok-sok gyakorlással, online versenyen való részvétellel készültek fel, s szerepeltek sikeresen. Néhány hete az általunk rendezett Közép-Európai Informatikai Diákolimpián három érmet szereztek a magyar diákok, és a 15 év alattiak számára rendezett eJOI-ról is hoztunk egy bronzérmet” – mondta el az idei eredmények kapcsán Erdősné dr. Németh Ágnes, a Neumann Társaság alelnöke.

Az idei sikerek biztos alapot jelentenek ahhoz, hogy Magyarország 2023-ban, tehát Neumann János születésének százhuszadik évfordulójának évében Szegeden, a hazai informatika fontos bölcsőjében megrendezhesse az IOI-t – írják a közleményben.

Azóta történt

Előzmények