Intel és BMW - közösen a Formula 1-ben

Technológiai együttműködésre, közös marketingtevékenységre és a BMW Sauber Formula 1-es istálló szponzorálására vonatkozó átfogó partnerségi megállapodást kötött a mai napon az Intel és a BMW csoport. A megállapodás értelmében a BMW csoport egészében, valamint globális forgalmazói hálózatában is Intel technológiát alkalmaznak majd.

A több évre szóló megállapodás és hosszú távú technológiai partnerség keretében az Intel segítségével a BMW egységesíti az egész világra kiterjedő adatközpontjainak informatikai infrastruktúrát, valamint innovatív it-megoldásokat nyújt világszerte 3000 BMW-forgalmazónak. A vállalati laptopokat Intel Centrino noteszgépekre cserélik, és jelentősen megnövelik az Intel-alapú PDA-k cégen belüli használatát is.

Az együttműködés révén az Intel a BMW Sauber Formula 1-es istálló hivatalos vállalati partnerévé válik. A BMW 2005 januárjában vásárolta meg a Sauber csapatot, hogy a 2006-os esztendőtől már önálló csapatként vegyen részt a száguldó cirkuszban, egyúttal kiszállt az addigi partner Williams-BMW mögül (az angol istállót ráadásul szeptemberben, még a világbajnokság vége előtt az addigi fő technológiai szponzor, a Hewlett-Packard is magára hagyta).

„A tény, hogy az Intel a BMW Sauber Formula 1-es istálló hivatalos támogatójává vált, segíti az Intelt abban, hogy minden évben szenvedélyes rajongók millióihoz jusson el – olyan rajongókhoz, akik tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy a technológia milyen fontos szerepet játszik a Formula 1 világában. Az Intel saját technológiáját bocsátja a BMW rendelkezésére, egy olyan technológiát, amely reményeink szerint javítja majd az istálló teljesítményét” – nyilatkozta Eric Kim, az Intel elnökhelyettese és marketingért felelős vezérigazgatója.

Előzmények