Négy magyar csapat az Intel Business Challenge Europe középdöntőjében

Az európai verseny magyarországi partnere, a Magyar Innovációs Szövetség ma közleményben tudatta, hogy az Intel versenyén a középdöntőbe jutott 62 csapat között négy magyar is van: az OptoForce, a HighCastle Software, a FormCell és az InnoPAT.

Az Intel Business Challenge verseny célja egyetemista fiatalok üzleti, innovációs tevékenységének elősegítése, átütő, újszerű technológiák elterjesztése. Pályázatokat döntően természettudományos, műszaki innovatív szakterületekről nyújthattak be a 18 és 34 év közötti hallgatók.

A már zajló második forduló keretében a továbbjutott legjobb tervek szerzőit felkérik, hogy a verseny nemzetközi szakmai mentoraival folytatott konzultáció segítségével készítsenek üzleti tervet és egy bemutató videót július 16-áig. Ezt követően a legjobb húsz tervet nemzetközi zsűri választja ki az Intel Business Challenge európai döntőjébe, amely 2012 szeptemberében Lengyelországban lesz.

A Magyar Innovációs Szövetség javaslatára alelnökei, Tzvetkov Julián és Monszpart Zsolt is a nemzetközi zsűri tagja lett, emellett a csapatokat irányító nemzetközi vállalkozókból, üzleti vezetőkből és tudósokból álló mentorok között szerepel Benkovics Péter és Miskolczy Csaba, a szövetség szakértői.

Az Intel Business Challenge európai győztesei 50 ezer dolláros pénzdíjat kapnak, ezenkívül kiutazhatnak az Intel Global Challenge döntőjére is, melyet 2012 novemberében a kaliforniai Berkeleyben rendeznek meg. A világdöntőbe jutottak versenyezhetnek a 100 ezer dolláros pénznyereményért, és lehetőségük lesz arra, hogy  eladják  az ötleteiket a Szilícium-völgy befektetőinek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények