Informatikai diákolimpia Tatán

2012. július 7-12. között a Tatán rendezik meg az idei Közép-európai Informatikai Diákolimpiát, a CEOI-t. A rangos nemzetközi versenynek a főépület építésének 100. évfordulóját ünneplő patinás Eötvös József Gimnázium ad otthont – itt tanított évekig Öveges József professzor is.

Tizenkét országból 80 résztvevő érkezett a hétnapos, gazdag kulturális programokkal kiegészített versenyre. Az olimpián részt vevő országok: Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Románia és Szlovákia mint az olimpiai mozgalom alapító országai; valamint meghívottként: Bulgária, Hollandia, Izrael, Svájc és Szlovénia. A nemzetközi verseny rendezője a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, főtámogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), szakmai védnöke Kozma László, az ELTE Informatika Karának dékánja.

CEOI

A Pázmány-Eötvös Alapítvány és Tata városa mellett kiemelt támogató a Google, amelynek szakértői 2012. július 9-én videó-konferenciát tartottak a résztvevők számára „Kapcsoljuk a Google európai mérnöki központját” címmel. A konferencia témája az informatika egyre növekvő jelentősége és a benne rejlő lehetőségek a felnövekvő generációk számára. A támogatás és a közös rendezvény a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) és a Google közötti együttműködés első lépése.

Azóta történt

Előzmények