Hackerek ellen is jó az Instagram új funkciója

30 napig még visszaállíthatóak lesznek a törölt bejegyzések az Instagramon – a fejlesztők szerint ez a hackerek ellen is egy extra védelmi vonal.

Bemutatkozott az Instagram legújabb funkciója, ami elméletben még a hackerek ellen is segíthet megvédeni a tartalomgyártóknak a bejegyzéseket.

Az új funkció egy olyan menü, amiben a nemrég törölt bejegyzések tekinthetőek meg. A letörölt bejegyzések ugyanis a végleges törlés előtt 30 napra egy külön szekcióba kerülnek. Itt senki számára nem láthatóak, kizárólag a fiók tulajdonosa állíthatja vissza ezeket, ha meggondolja magát.

Az Instagram szerint a hackerek nagyon gyakran támadnak Instagram-fiókokat, ezért ellenük is extra védelmi vonal ez a megoldás. A feltört fiókok visszaszerzése általában nem sok örömmel járt eddig, a tartalmakat rendszerint törölték a támadók. Ez családi fotók és üzletek esetében is nagy gondot jelent.

A végleges törlés vagy visszaállítás előtt az Instagram szövegesen vagy e-mailben kéri a személyazonosság igazolását. Ez alapvetően egy kétlépcsős hitelesítési módnak felel meg ebben az esetben (de nem egyenlő a rendes kétlépcsős módszerrel).

Azóta történt

Előzmények