Informatikai cég a legjobb munkahelyek között

Hirdetés

Az informatikai cégek évek óta rendszeresen érnek el dobogós helyezést a Hewitt Inside és Figyelő Legjobb Munkahely felmérésében. Két évvel ezelőtt a Nexon Kft. elsőként végzett. Tavaly a Microsoft Magyarországnak sikerült ugyan ez a bravúr, míg a National Instruments Europe Kft. a második helyezést érte el. November 3-án ismét a Nexon ügyvezető igazgatója, Ocskay Szilárd állhatott fel a képzeletbeli dobogóra a Westend Hilton Hotelben megrendezett díjátadó ünnepségen.

Az idén negyedik alkalommal megrendezett Legjobb Munkahely felmérésben 95 vállalat 19 265 dolgozója vett részt. A díjakat két – kis- és középvállalatok, valamint nagyvállalatok – kategóriában osztották ki a szervezők. A kutatás eredményei alapján 2004-ben Magyarország Legjobb Munkahelye a Debreceni Hőszolgáltató Rt. és a T-Mobile Magyarország Távközlési Rt. lett. A kis- és középvállalatok kategóriában a második helyezést a Nexon érte el, mely tavaly a cégvezetés döntése alapján nem indult, két évvel ezelőtt viszont aranyérmet nyert a megmérettetésen.

A felmérés eredményeiből kiderült, hogy a különböző iparágakat tekintve, az IT/telecom-szektorban dolgozók mondanának le legnehezebben munkájukról, ha megnyernék a lottó főnyereményt. Ocskay Szilárd, a Nexon ügyvezető igazgatója szerint munkatársaiban óriási a szakmai büszkeség. A Nexon töretlenül fejlődött az elmúlt 15 évben, és vezető pozíciót vívott ki a hazai humáninformatikai piacon. A felmérés eredményei szerint a munkatársak 94 százaléka szívesen beszél másoknak a cég termékeiről, szolgáltatásairól, büszke arra, hogy a Nexonnál dolgozik.

A második ok, mely magyarázhatja az informatikai cégek kiemelkedő eredményeit, az a munkavégzéshez szükséges korszerű eszközök biztosítása. Ahogy Ocskay Szilárd fogalmaz: „Ebben a szakmában az emberek munkája és hobbija nem válik szét. Éppen ezért fontos, hogy a programozók munkahelyi környezete a legkorszerűbb legyen, minden tudáshoz, szakmai anyaghoz hozzáférjenek, és minden eszköz a rendelkezésükre álljon. A Nexonnál igyekszünk mindig olyan eszközöket – számítógépeket, monitorokat, székeket és így tovább –kiválasztani, melyek tényleg a legjobb minőséget képviselik. Az eredmények nyilvánvalóak. Néhány évvel ezelőtt munkatársaink még a távmunka előnyeit ecsetelték számunkra, pedig a vezetéssel akkor is úgy gondoltuk, hogy a csapatszellemet csak a közös feladatvégzés alakítja ki. Az, hogy munkatársaink számára jó munkahelyi környezetet, valamint a legjobb eszközöket biztosítjuk, jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy szeretnek bejárni a munkahelyükre.”