Nincs is egymillió színe az iMacnek – fizessen az Apple!

Egy iMac-tulajdonos nemrég beperelte a gyártó céget, az Apple-t, mivel úgy véli, hogy a vállalat félrevezetően tájékoztatta őt, amikor a 20 colos képernyővel rendelkező számítógépről szóló reklámanyagban azt írták, hogy „milliónyi színt” („millions of colors”) képes megjeleníteni.

A kaliforniai bíróságra benyújtott peranyagban – amelynek első része azzal vádolja az Apple-t, hogy eltitkolták a fogyasztók elől, hogy az új 20 colos iMac-monitorok kisebb tudásúak, mint az előző széria, illetve a 24 colos változatok – az áll, hogy mivel a cég hivatalos anyagaiban és weboldalán az szerepel, hogy az iMac monitora 262 144 „true colour”-t képes megjeleníteni, a többi csak színárnyalatnak minősíthető, a „milliónyi szín” ajánlása félrevezetés.

A jogi képviselő, a Kabateck Brown Kellner ügyvédi iroda nevében Brian Kabateck nyilatkozott a hétfőn benyújtott keresetről, s azt mondta, a fogyasztók érdekében fel kell lépniük, mert a vállalat a véleményük szerint hamis állításokkal reklámozza a terméket. Az Apple úgy mutatja be a 20 és a 24 colos LCD-képernyőket, mintha azonos tudásúak volnának, ám valójában „gyökeresn eltérő technológia” jellemzi a kép képernyőt – áll a keresetben. A 20 colos a legolcsóbb gyártási módon készül, kisebb a betekintési szöge, nem tud annyi színt megjeleníteni és ezért a színhelyessége is rosszabb. Ebből következően a monitor segítségével végzett munka sem lehet olyan minőségű, mint amilyenről az Apple honlapja beszél. A vevők megvesznek egy drága terméket, amelyről nem is tudják, hogy valójában nem képes az ígért minőséget adni, azt csak a következő kategóriájú lenne képes nyújtani, tehát a cég haszonvágyból félrevezeti vásárlóit – nyilatkozta Kabateck.

Az Apple az eljárás végeztéig nem kíván az ügyről nyilatkozni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények