ELTE-siker az ICPC programozói versenyen

A legrégebbi és legnagyobb nemzetközi programozói verseny magyarországi fordulóján a dobogó mindhárom fokára az ELTE hallgatóiból álló csapatok állhattak fel.

A hazai egyetemek hallgatóiból álló három fős csapatoknak öt órájuk volt arra, hogy az összesen tizenhárom, algoritmizálási problémát tartalmazó feladatsorból minél többet megoldjanak.

A versenyen nagy szerep jut a csapatmunkának és a kommunikációnak, mivel csapatonként mindössze egyetlen munkaállomás áll a versenyzők rendelkezésére a megoldások implementálásához.

A megmérettetésen összesen 36 csapat indult a BME, az ELTE és az SZTE képviseletében. A dobogó mindhárom fokára az ELTE csapatai állhattak fel: a PirosPaPrika (Gyimesi Péter, Szente Péter, Varga Péter) és a Hungary Team (Busa Máté, Deák Bence, Gáspár Attila) egyaránt 12 feladatot oldott meg, köztük a jobb időeredmény döntött az előbbi csapat javára. A bronzérmet az elsőévesekből álló Árvíztűrő Tükörfúrógép (Csizmadia Miklós, Dékány Csaba, Makrai-Kis Balázs) szerezte meg. Ez a három csapat képviselheti az ELTE-t a verseny közép-európai regionális fordulójában, mely hagyományosan az ICPC versenyek egyik legerősebb etapjának számít.

A versenynek az ELTE Informatikai Kar adott otthont, a szervezésért, a feladatsor összeállításáért és a technikai lebonyolításért Nikházy László, Németh Zsolt és Noszály Áron feleltek. A részletes eredmények és a kitűzött feladatok megtekinthetők az alábbi linken.

Az International Collegiate Programming Contest (ICPC) az 1970-es évek óta gyűjti össze a világ legjobb fiatal programozóit, a nagy presztízsű versenyen évente mintegy 50 ezer egyetemista vesz részt, a világ 111 országának 3 ezer egyetemét képviselve.

Azóta történt

Előzmények