ICANN-akkreditációt szerzett egy hazai doménregisztrátor

A DotRoll Kft. megszerezte az internet infrastruktúráját felügyelő Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) engedélyét a .com .és .net domének közvetlen delegálására. A cég a Globix Kft. után a második magyarországi regisztrátor, amely jogosultságot szerzett e névtartományban közvetlen regisztrálásra, a többi hazai szolgáltató külföldi akkreditált doménregisztrátorok viszonteladója.

„A felkészülés és maga a projekt is több hónapos volt de megérte, mert sem cégünk sem az ügyfeleink nem függnek ezután egyéb regisztrátoroktól, így magasabb minőséget, alacsonyabb árakat tudunk biztosítani ügyfeleinknek. A Verisign Inc. által megkövetelt technikai tesztet például elsőre, hiba nélkül sikerült teljesítenünk” – nyilatkozta Komáromi Zsolt, a cég ügyvezetője.

A 100 százalékban magyar tulajdonú DotRoll korábban a legnépszerűbb hazai ingyenes tárhelyszolgáltatást, az extra.hu-t üzemeltette. A cégnek most az a célja, hogy megszerezze a lehető legtöbb globális végződés akkreditációját, majd a jövőre bevezetendő új domének regisztrációjában is részt fognak vállalni – közölték.

Azóta történt

  • Budapest is saját doménvégződést kaphat

    London és Berlin mintájára a budapesti internetezők számára létrehozandó doménvégződés bevezetését tűzte ki célul egy magyar konzorcium. A .bud végződéssel ellátott internetes címek 2012-től válhatnak elérhetővé.

Előzmények