Hódít a netes flörtölés az üzenetküldőkön

Valentin-nap alkalmából a Microsoft Windows Live részlege közzétette egy még tavaly ősszel készült felmérésének eredményeit, mely a fiatalok internetes flörtölési szokásait értékeli. A vizsgálatban érintett országok: Írország, Finnország, Svájc (francia és német nyelvű területek), Ausztria, Görögország, Portugália, Dél-Afrika, Magyarország és Lengyelország. Összesen 19,968 felhasználó válaszolt a kérdésekre, s a válaszadók között nő és férfi egyaránt szerepelt, a tizenévestől egészen a 40 éves korosztályig.

Az eredmények szerint a megkérdezettek több mint fele állította, hogy szívesebben flörtöl az interneten keresztül, mint élőszóban. Kiderült, hogy a finnek 69 százaléka randizott már az interneten, a görögök 62 százaléka pedig flörtölt már teljesen ismeretlen személlyel is chaten keresztül. A magyarok viszont igen tartózkodónak bizonyultak az irodai románcok terén: 76 százalékuk tagadta, hogy valaha is kacérkodott volna kollégájával a világhálón.

A megkérdezett 14 és 40 év közötti európai nők és férfiak azzal indokolták az online flörtölést, hogy így elkerülhetik, hogy esetleges zavarukban elakadjon a szavuk vagy elpiruljanak, emellett több idejük van frappáns mondatokat és kétértelmű célzásokat kitalálni a számítógép előtt.

A válaszadók közel kétharmada rendszeresen használja az azonnali üzenetküldést arra, hogy partnerével flörtöljön, és így vigyen színt a kapcsolatukba. Ötven százalékuk vett már igénybe valamilyen online eszközt ahhoz, hogy kollégájával flörtöljön, és szintén 50 százalékuk válaszolta azt, hogy ezen keresztül beszélgetett idegenekkel. A válaszadók egyharmada pedig az üzenetküldőn keresztül folytatott titkos kapcsolatot.

A felmérésben résztvevőket arról is megkérdezték, hogy melyek voltak a legfárasztóbb ismerkedős szövegek, amelyet valaha kaptak. Néhány válasz ezek közül:

„Nem fáradtál el? Csak mert egész nap Te jártál az eszemben!”
„Hogy tudtam eddig Nélküled élni?”
„Jól vagy? Mert tudom ám, hogy a mennyből pottyantál le!”
„Van egy különös képességem: bárkiből kihozom az állatot az ágyban.”
„Nincs Nálad egy térkép? Mert elvesztem a tekintetedben.”

Messenger Love

A kérdőív arra is rákérdezett, hogy mely érzelmet kifejező ikont (emoticont) használták leginkább. A válaszok közt szerepel többek között a csokor rózsa, csókot formáló száj, két alak, amint kéz a kézben elsétálnak a naplementébe, illetve a kiskutya-szemek.

Összefoglalásként a felmérést készítők azt a nem különösebben revelatív erejű megállapítást teszik, hogy a legtöbben azért veszik igénybe az azonnali üzenetküldő szolgáltatást az udvarláshoz, mert élőszóban túl félénkek, vagy mert a nagy távolság miatt csak így érintkezhetnek rendszeresen, esetleg éppen ezzel szeretnék változatosabbá és izgalmasabbá tenni párkapcsolatukat.

Azóta történt

Előzmények