Új logisztikai üzemet épít a Miskolc-Alsózsolca Ipari Parkban a Posta

Az üzemcsarnok átadása a jövő év elején várható, és 2022 folyamán automata csomagszortírozó rendszert is telepítenek a depóba – közölte a posta az MTI-vel hétfőn.

Mintegy 1,7 milliárd forint értékű beruházással épít új logisztikai üzemet Miskolc-Alsózsolca Ipari Parkban a Magyar Posta.

Az új üzem zöldmezős beruházással épül, és a jelenleginél háromszor nagyobb alapterületű lesz, bruttó 4747 négyzetméter, mely magában foglalja az üzemcsarnokot, az irodákat és a szociális helyiségeket, emellett további 12 100 négyzetméter kiterjedésű lesz a külső burkolt területet. Jelenleg az alapozási munkálatok zajlanak.

A közlemény szerint Juhász Edit nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkár elmondta: az alapkőletétel újabb fontos mérföldköve a Magyar Posta stratégiai jelentőségű MPL+ logisztikai projektjének, amely a társaság versenyképességének megőrzése, valamint csomaglogisztikai rendszerének modernizálása érdekében indult. A magyar állam mint tulajdonos részéről elvárás a Magyar Posta felé, hogy a belföldi csomagpiac első számú szolgáltatójává váljon. Éppen ezért minden eszközzel támogatják a társaság törekvéseit, amelyek a logisztika fejlesztésére, a szolgáltatás- és termékportfólió megújítására irányulnak.

Észak-Magyarország egyik kiemelkedő forgalmú üzeme a miskolci – írják. Az üzem 2020-ban csaknem 2 millió csomagot dolgozott fel, és mintegy 450 ezer csomagot kézbesített, ami azt jelenti, hogy naponta átlagosan csaknem 2000 küldeményt kézbesítettek. Az üzem látja el csomaglogisztikai szolgáltatással Borsod-Abaúj-Zemplén megye 358 településének csaknem 700 ezer lakosát.

A depóépítések a Magyar Posta MPL+ programjának részei; az MPL+ 2019 és 2022 között mintegy 50 milliárd forintból újítja meg a postai logisztikai infrastruktúrát.

Azóta történt

Előzmények