Megjelent a Hacktivity 2012 előadói felhívása

A szervezők közzétették az idei Hacktivity előadói felhívását (CFP). Ősszel (szeptember végén vagy október elején, a végleges időpont hamarosan kiderül) kilencedik alkalommal rendezik meg az IT-biztonsági fesztivált. A konferencia hagyományosan az információbiztonsági szakma hivatalos és alternatív képviselőit hozza össze a terület iránt érdeklődőkkel, kötetlen, egyúttal ismeretterjesztő és gyakran mélyen technikai formában.

Ebben az évben ismét két lehetőséget biztosítanak az előadóknak: egyrészt előadhatnak a szokásos formában, másrészt a tavalyi nagy siker után ismét vezethetnek egy hello workshopot.

Az előadáson hasonlóan kell fellépni, mint minden más IT-biztonsági konferencián. Előadásokat sokféle IT-biztonsági témában várnak, például: mobil eszközök sérülékenységei, hardverhacking, telekommunikációs hálózatok támadási vektorai, hálózatbiztonság, operációs rendszerek biztonsága, böngészőalapú támadások, visszaélés közkedvelt alkalmazásokkal, adatbázis biztonsága, szerver hibáinak kihasználása, üzleti alkalmazásokból történő információgyűjtés, rosszindulatú mobilkódok, hackingeszközök, információs háború, hacker szubkultúra, social engineering, digitális kriminalisztika, adatvédelem, szellemi tulajdonnal összefüggő kérdések – de a felsoroltakon kívül bármi lehet, ami az információs és kommunikációs technológia sérülékenységéről közöl információt támadói és védekezői szemszögből.

A diákat angolul kell elkészíteni, de az előadás nyelve lehet magyar vagy angol, tolmácsolás az első napon lesz.

Mivel a szervezők szerint az igazi tudáshoz a parancssoron keresztül vezet az út, ezért, hogy a résztvevőket segítsék az első kritikus lépések megtételében újra meghirdetik a hello workshopokat. A hello workshop követelményei a jelentkezési oldalon olvashatóak, ahol minden egyéb információ is részletesen megtalálható.

Azóta történt

Előzmények