Emelt díjas sms-ekre figyelmeztett a GVH

A legfontosabb a felhasználói tudatosság lenne, mert a felhasználót saját magától megvédeni nagyon nehéz.

A Gazdasági Versenyhivatal mai közleményében jelezte, hogy munkatársaik észlelték, hogy egy vállalkozás „Lovedoktor” néven emelt díjas sms-szolgáltatást nyújt. A szolgáltatást használók – üzenetenként 2032 forintért – jóslatokat kaphatnak a szerelmi életükkel kapcsolatban.

A GVH emlékeztet rá,, hogy a versenyhivatal áprilisban ideiglenesen felfüggesztette a fentihez hasonló, jellemzően fiatalok által használt, „Kérdezd Bongót!” (AskBongo) elnevezésű sms-szolgáltatást és annak reklámozását.

A hatóság arra kéri a fogyasztókat, hogy az emelt díjas telefonszámokon elérhető szolgáltatások igénybevétele előtt tájékozódjanak azokról a szolgáltatójuk weboldalán vezetett nyilvántartásból. A hatóság ennek kapcsán különösen a szülők, gondviselők figyelmét szeretné ráirányítani arra, hogy lehetőség van a gyermekek által használt telefonokon az emelt díjas szolgáltatások korlátozására, és ezzel együtt a különböző alkalmazások adatvédelmi beállításaira a felesleges kiadások, illetve egyéb sérelmek megelőzése érdekében.

Azóta történt

Előzmények