Holland szélenergiától lesz környezetbarát a Google működése

Tengeri szélerőművekre szavazott a Google, holland projektekkel állapodott meg.

Az eddigi legnagyobb energiavásárlási megállapodását írta alá a napokban a Google, méghozzá a tengeri szélerőművek kapcsán. Holland projekteket választottak, ezek segítségével érnék el a klímacélokat és zöldítenék a működésüket.

A megújuló energiával foglalkozó projektek tulajdonosai egyre inkább hosszú távú megállapodások keretében biztosítanák a stabil árbevételt, az üzleti szektor pedig partner ebben, mivel így biztosíthatja az ellátást és a saját klímacéljait.

A Google ekkora megállapodást még sosem írt alá tengeri szélerőművek kapcsán: 478 MW-ot biztosít számára két új szélfarm a  Crosswind & Ecowende Consortia jóvoltából, ami a Shell és az Eneco közös vállalkozása.

Hasonló megállapodásokat jelentettek be Olaszországban, Lengyelországban és Belgiumban, de pénzügyi részleteket nem közöltek, csak annyit, hogy ott kisebb projektekről van szó.

2030 táján a Google már karbonsemleges energiával működne, ehhez pedig a cég szerint tiszta energia kell mindenhol, ahol működnek.

A Google továbbá nem csak az éves áramhasználat alapján vásárolna megújuló energiát, hanem a használatot pontosabban tükrözve, minden órányi áramhasználatot ugyanannyi tiszta energia termelésével váltana ki.

Azóta történt

Előzmények