Rajzoltasd le magad a Google új szolgáltatásával!

Jayme Goldstein, a Chrome termékmenedzsere a hivatalos blogon jelentette be egy igen érdekes és látványos projekt tesztüzemének elindítását.

A bejegyzés szerint a londoni Tudomány Múzeuma adta az inspirációt és támogatást a Web Lab névre hallgató kezdeményezésre. A Google fejlesztői nagyon szeretik ezt a helyet, ahol például Babbage nevezetes gépének rekonstrukciója is található, ezért a múzeummal közösen készítettek egy interaktív online kiállítást. A Web Lab alapjául szolgáló installációk mind megtalálhatóak Londonban, ám ezekkel a jövőben minden felhasználó kapcsolatba léphet, akár a múzeum zárása után is. A projekt fő célja a tudományos eredmények népszerűsítése.

Öt installációról van szó, melyek között akad közös zenét biztosító, adatkövető, teleportáló, de az egyik leglátványosabb az az alkalmazás, mely a webkamera képe alapján arcvázlatot készít a felhasználóról.

A kiállítás jövő júniusig tart nyitva. A Google részéről egyértelmű cél a Chrome böngésző népszerűsítése, amit az is mutat, hogy bizonyos funkciók csak ezzel a böngészővel érhetőek el teljes értékűen.

Google Web Lab

Mindezzel párhuzamosan egy másik hasonló, interaktív projekt is elindult, mely a szintén londoni Tate galéria partnerségével valósul meg.

Azóta történt

Előzmények