A világ legmagasabb épületében a Google Street View-val

A hivatalos blogban Tarek Abdalla, a Google közel-keleti és észak-afrikai marketingvezetője jelentette be, hogy különleges tartalommal gazdagodott a Street View szolgáltatás: mostantól az interneten bárki körbenézhet a világ legmagasabb ember által létrehozott építményében, a dubaji Kalifa-toronyban, illetve megcsodálhatja az innen látható panorámát.

A 2010. január negyedikén átadott Burdzs Kalifa (korábbi nevén Dubaj-torony) egy felhőkarcoló az egyesült arab emírségekbeli Dubajban. Jelenleg a világ legmagasabb épületének számít 828 méteres magasságával, több mint 300 méterrel megelőzve a Taipei 101-et, a jelenlegi másodikat.

A Street View-t eredetileg külső terekre, panorámaképek készítésére és megjelenítésére tervezték, innen is a magyar neve (utcakép), de a technológia kis módosítással kiválóan alkalmas belső terekben is. A fő különbség a képek rögzítésében van természetesen, hiszen ilyen helyekre nem lehet autóval bemenni, erre egy különleges, háton hordozható eszközt készítettek (Street View Trekker and Trolley), amellyel egyrészt belső terekben, másrészt autóval nehezen vagy egyáltalán nem megközelíthető helyeken lehet dolgozni.

Előzmények

  • Újabb döbbenetes kincsek kerültek a Google adatbázisába

    A Google Art projektje olyan műtárgyakhoz és olyan helyekhez visz egészen közel, melyek értéke felbecsülhetetlen.

  • Így kezdődött a Google I/O 2013

    Megújuló Maps, Play Music All Access zeneszolgáltatás, Play Game Services, Android Studio, még intelligensebb Google Now, végül Larry Page az éjszakai Föld előtt. Végigkövettük a keynote-ot.

  • A Föld felszínének változásait mutatja be a Google

    A műholdas adatbázis látványosan illusztrálja, hogy bizonyos területeken milyen hatalmas változást okozott egy negyedszázad alatt az emberi tevékenység.