Egy magyar startupot is meghívott a Google a Szilícium-völgybe

Az észtországi tőkéből elindított magyar vállalkozás már bizonyított, így kiérdemelték az újabb segítséget.


Jentetics Kinga

A Google május 23-án jelentette be, hogy immár negyedik alkalommal választottak ki olyan vállalkozásokat szerte a világból, akiknek a tevékenységében fantáziát látnak, így a vállalat támogatást nyújt nekik. Idén a LaunchPad inkubációs programba bekerült három európai startup között ott szerepel egy magyar cég is, a PublishDrive.

A támogatás több elemből áll: köztük például 50 ezer dollár anyagi segítség, hat havi szoros együttműködés, tanácsadás, kéthetes tréning a Google szilícium-völgyi központjában, illetve 100 ezer dollárnyi Google-kredit.

A LaunchPad olyan startupoknak lett kitalálva, akik már bizonyították helyüket a piacon, és megvan bennük a növekedési potenciál. A könyvkereskedelemmel foglalkozó PublisDrive tavaly 200 ezer e-könyvet értékesített, többek között az Amazon, az Apple és a Google felületein. A vállalkozás olyan platformot nyújt a szerzőknek, amely nem csak megkönnyíti az e-book kiadását, de a világ vezető értékesítőinek e-áruházaiba is azonnal bekerülnek a művek.

A társalapító-ügyvezető Jentetics Kingát a Forbes amerikai és magyar kiadása is beválogatta a sikeres 30 év alatti fiatalok listájára. Jentetics Kinga nemrég a KamaraOnline-nak adott interjúban azt mondta, hogy a Google korábban megkereste állásajánlattal, de azzal utasította vissza, hogy a PublishDrive-ra koncentrál.

Azóta történt

Előzmények