Frissítve: Megérkezett a Gmailbe a telefon!

Frissítés: Reggel még csak pletykákról számolhattunk be, ám azóta a Google bejelentette, hogy az emlegetett szolgáltatás élesítése elkezdődött. A hivatalos blog szerint a szokásos eljárást követve a napokban fokozatosan megjelenik a telefonhívás lehetősége az amerikaiak számára, (egy kiegészítő telepítése szükséges) de az ígéretek szerint hamarosan mindenki elérheti a szolgáltatást - pontosabban csak annyit közöltek, hogy folyik a munka, de konkrét ígéretet nem tettek a világ többi részén való bevezetés dátumát illetően. A bevezető akció keretében az év végéig az amerikai és a kanadai hívások ingyenesek, egyébként pedig kedvezményes tarifák érvényesek.

A Google Operating System nevű, nem hivatalos blog már júniusban beszámolt arról, hogy a cég tesztel egy olyan megoldást, mely a Google Voice nevű szolgáltatást integrálná a Gmailbe, de erről azóta nem sok szó esett, a vállalat nem kommentálta az értesülést.

Az állóvizet a CNET tegnapi tudósítása kavarta meg kissé, akik olyan információhoz jutottak, hogy valóban zajlik egy telefonos projekt, sőt értesüléseik szerint igazak a korábbi pletykák (például a TechCrunch írt erről, akik szerint már a nyáron elkészültek, csak a tesztek vannak hátra): feltehetően a VoIP-technológiával rendelkező, a Google által felvásárolt Gizmo5 nevű cég megoldásait felhasználva készül a Skype-hoz hasonló webes telefon, melyhez már nem lesz szükség egy valódi telefonra, illetve telefonszámra, mint a Google Voice esetében.

A CNET által megszerzett képeken látszik, hogy a Gmailben megjelenik egy új menüpont a telefonhívások indítására, és a képernyőkép tanúsága szerint az USA-ba és Kanadába ingyenes, a világ egyéb helyeire pedig kedvezményes árú hívásokat kínálnak.

Az még nem világos, említi meg a híradás, hogy a nem VoIP-alapú Google Voice-t fogják átalakítani, vagy pedig egy teljesen új szolgáltatásról van szó.

A CNET-nek nyilatkozó Google-képviselő megerősítette a projekt létezését, de arról nem volt hajlandó nyilatkozni, hogy az új szolgáltatást mikor fogják bevezetni.

Azóta történt

Előzmények