Csütörtökön bemutatkozik a Google operációs rendszere

A múlt hét végén nagy visszhangot váltott ki a TechCrunch híre, mely szóbeszédre alapozva azt állította, hogy egy héten belül elérhetővé válik a Google operációs rendszere, a Chrome OS. Mint azóta kiderült, valóban történik valami, de nem egészen az, amire a lap utalt pénteken.

Tegnap a TechCrunch mellett már több szaklap is hírül adta, hogy november 19-én reggel a Google Mountain View-i központjában egy különleges tájékoztatót tartanak, ahol a Chrome OS-ről lesz szó. Ám nem az operációs rendszer hozzáférhetőségének bejelentésére hívják össze az újságírókat (az előzményeket tekintve ez talán még korai is lenne a hivatalosan júliusban ismertetett projekt kapcsán), hanem egy bemutató előadásra.

Természetesen ez így is nagy horderejű esemény, hiszen a résztvevők a teljes rendszer áttekintését megkapják, illetve demókat láthatnak az OS-ről – s ez nem kevés, hiszen bár vadabbnál vadabb feltételezések láttak napvilágot az elmúlt hónapokban, gyakorlatilag senki nem tud semmit a sajátos operációs rendszerről. Az előadásokat Sundar Pichai, a Google termékmenedzsment-osztályának alelnöke, illetve Matthew Papakipos, a Chrome OS fejlesztési igazgatója tartják. Magát az operációs rendszert (minden valószínűség szerint először tesztváltozatként) a jövő év első felében teszik közzé.

Azóta történt

Előzmények