A Google már teszteli a saját chatbotját

Nagy a nyomás a vállalaton, kiélezett a verseny.

A híradások szerint az Apprentice Bard névre keresztelt AI-támogatású chatbot hasonló megoldás, mint a rövid idő alatt óriási karriert befutott ChatGPT, és Sundar Pichai vezérigazgató bejelentése szerint hamarosan („a következő hetekben és hónapokban”) a vállalat publikssá teszi a fejlesztést.

A CNBC tudósítása szerint az Apprentice Bard mellett a Google a keresőjét is megújítaná, méghozzá egy kérdés-felelet formátum bevezetésével, ezt is tesztelik már.

A cégtől kiszivárgott hírek szerint az AI-fejlesztések felgyorsításához egyértelműen a Microsoft által is támogatott ChatGPT sikere vezetett el – állítólag a Google-nál sokan szeretnének mihamarabb megjelenni az új technológiával, ám a vezetőség óvatosabb, ők úgy ítélik meg, hogy egy elhamarkodott kiadás túl nagy kockázat, a brand védelmében csak akkor teszik nyilvánossá, ha már teljes mértékben biztonságos és megbízható lesz.

A helyzet komolyságát jelzi, hogy több forrás is úgy tudja, hogy a fejlesztési munkákba aktívan beszálltak az alapítók, Larry Page és Sergey Brin is.

A híradásokra a vállalat szóvivője, Lily Lin némileg kitérően reagált, amikor annyit mondott, hogy a Google folytat belső teszteket különféle mesterséges intelligencia megoldásokkal.

Előzmények