Nagy bukás a Goldman Sachs számára az Apple hitelkártya

Rosszul áll a fogyasztói piacon való terjeszkedéssel a Goldman Sachs, amelynek beletört a bicskája az Apple hitelkártyás programba.

Négy évvel azután, hogy a Goldman Sachs és az Apple közös hitelkártyával újítottak, előbbi egy igen költséges bukást könyvel el az együttműködésből való kiszállással.

A jelentések szerint az együttműködést a riválisok túl kockázatosnak és nyereség nélkülinek látták, ezért most Goldman nagy nyomás alá került. Azért, hogy a részesedését eladhassa, csökkentenie kellene annak értékét, hogy vonzóbbá tegye az árat. A jól értesült források ennél többet nem árultak el.

Az együttműködés vége elemzők szerint nagy pofon a Goldman Sachs és vezérigazgatója számára, aki az árbevételt a fogyasztói piac felé nyitással akarta megdobni. Pénzügyi részletekről azonban nem beszélnek, így nem tudni, mekkorát buktak pontosan.

Az Apple következő partnere állítólag formálhat a megállapodás keretein, adatokat is kérhetnek, bár az Apple külső feleknek ezeket nem adja el marketing- vagy reklámcélokra. Az új partner a Synchrony Financial, a Citigroup vagy a Capital One lehet.

Az Apple javaslata szerint a Goldman 12-15 hónapon belül szállhat ki, a cég pedig a lehető legjobb élményt biztosítaná a fogyasztóknak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények