Nem javítják a régebbi Apple Watch okosórákat, leállt az újak forgalmazása

Leállították az USA-ban az Apple Watch Series 9 és Ultra 2 okosórák forgalmazását, a garancián túli okosórák javítása szintén megoldhatatlanná vált.

Amint arról beszámoltunk, az Apple az ITC döntése és egy szabadalmi vita miatt kénytelen volt leállítani az USA-ban az Apple Watch Series 9 és Ultra 2 okosórák forgalmazását.

Az Apple kérvényezte az ITC-t, hogy függessze fel az importkorlátozást átmenetileg, amíg az ügyben fellebbez vagy a kormány dönt. Az ITC ezt elutasította. Így az Apple most abban bízhat, hogy a Biden-kormány felülbírálja az ITC döntését a szabadalmi vita kapcsán, és az Apple érdekeit helyezi előtérbe. Erre december 25-ig van lehetősége Bidenéknek. Ilyen elnöki vétóra már volt példa 2013-ban az Apple kapcsán.

Addig is azonban itt a fekete leves az amerikai Apple-tulajdonosoknak: nem csak a Series 9 és az Ultra 2 okosórák forgalmazását függesztették fel, hanem az Apple-nél a garancián kívüli okosórák javítását is, ráadásul egészen az Apple Watch Series 6-ig visszamenőleg.

Erről az ügyfélszolgálatokat már értesítették. Ha valaki betört kijelzővel érkezik, az Apple nem tudja majd megjavítani – szoftveres problémák elhárításában azonban segítenek. Az érintetteket értesítik azonban, amint lehetségessé válik a hardverelemek cseréje.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények