Futuremark kontra nVidia: 3. menet

Lassan kezd tragikomikussá válni a 3DMark tesztprogramokat fejlesztő Futuremark cég és az nVidia vállalat között kialakult vita és sárdobálás.

A Futuremark reagált az nVidia névtelenségbe burkolódzó nyilatkozójának kijelentéseire. A vállalat visszautasítja, hogy részrehajló lenne. A cégnek nem érdeke egyik vagy másik gyártót rossz színben feltüntetni, ugyanez azonban nem mondható el a videokártya-fejlesztő és -gyártó cégekről, amelyeknek igenis érdekük, hogy minél jobb színben tüntessék fel a termékeiket. Aki Jarvilehto, a Futuremark Corporation tesztszoftverekért felelős alelnöke pedig a vállalat fórumán kijelentette: nem igaz, hogy dollár-százezrekbe kerül a részvétel a cég Béta-programjában. A Béta-programban a minimális tagsági díj ötezer (!) dollár évente.


Forrás: www.hartware.net

Időközben kiderült, hogy az nVidia nem csak a 3DMark 2003-ban "csalt", hanem a 3DMark 2001SE programban is, méghozzá a "Game 2 - Dragothic" tesztben. A Detonator FX ugyanis némely beállítás mellett nem jeleníti meg a tesztben lévő teljes sárkányt. Az ázsiai "Crouching Tiger, Hidden Dragon" nevű filmre utalva egy koreai oldalon érdekes filmplakát jelent meg, amely ezt a faramuci helyzetet parodizálja.

Azóta történt

Előzmények