Frissdiplomásokat karol fel a Microsoft Magyarország

A Microsoft Magyarország Nagyvállalati Szolgáltatások Üzletága (Microsoft Enterprise Services) idén először öt hónapos képzési programot indított útjára START@Microsoft néven végzős vagy két évnél nem régebben végzett informatikus, programozó matematikus, tanári és villamosmérnöki diplomával rendelkező frissdiplomások számára, akik testközelben ismerhetik meg a konzulensi munkát, illetve a Microsoft technológiáit. A magyar program egészére a Microsoft közel 70 millió forintot biztosít.

Az öt hónapos intenzív képzés 2007 májusa és szeptembere között két fő fázisban történik. A 118 jelentkezőből kiválasztott 14 legjobb frissdiplomás számára, akiknek a felmérő teszt alapján a műszaki jártasság mellett – amint a közlemény fogalmaz – a konzulensi profilnak megfelelő alapvető személyiségjegyekkel is rendelkeznie kellett, az első, május 2-től augusztus 31-ig tartó szakaszban a Microsoft-technológiák megismerése és elsajátítása a cél. Emellett egyéb szakmai és személyes kommunikációt fejlesztő kurzusok segítségével készítik fel a résztvevőket a nagyvállalati környezetben való, speciális képzést igénylő munkavégzésre.

A résztvevők így bepillantást nyernek egy multinacionális nagyvállalat mindennapjaiba, sőt a legjobbaknak a START egyben a Microsoft Magyarországhoz, illetve valamely Microsoft-partnerhez való felvételt is jelentheti. A képzés előtt a vállalat minden résztvevővel tanulmányi szerződést köt, amely ösztöndíjat és főállású, napi 8 órás tanulást biztosít számukra.

A szakmai képzések között MCSE és MCPD technológiai kurzusok szerepelnek, amelyeket követően a résztvevők a Microsoft hivatalos vizsgáin számolnak be megszerzett tudásukról. A minősítési rendszer alapegysége a Microsoft Certified Professional (MCP) vizsga. A START programban minden résztvevőnek hat MCP vizsga letételére biztosítanak lehetőséget. A képzés második, gyakorlati fázisában a kiválasztott résztvevők a Microsoft kiemelt ügyfeleinél folyó projektekben kapnak részfeladatokat, ahol tapasztalt kollégák segítségével mélyíthetik el megszerzett ismereteiket.

Azóta történt

Előzmények