Hirdetés

2018. október 18., csütörtök

Gyorskeresés

A Foxconn tulajdonába kerülhet a Belkin, a Wemo és a Linksys

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A vállalat 866 millió dollárt fizet az említett márkaneveket birtokló Belkin Internationalért

Hirdetés

A Foxconn az utóbbi időben erősen terjeszkedik, ugyanis a Sharp felvásárlása után most a hálózati piacon ismert Belkin Internationalt szemelték ki. Az említett céghez tartozik a Belkin, a Wemo és a Linksys márkanév is, amelyek összesen a 866 millió dollár értékben kerülhetnek eladásra.

A Foxconn számára ez egy fontos lépés lehet, mivel a Belkin különböző hasznos, jellemzően hálózati kiegészítőket gyárt, míg a Linksys a vezeték nélküli routerek piacán tekinthető erős szereplőnek. Az üzlet harmadik részének számító Wemo az okosotthonok piacán lavíroz, és ez lehet az egyik kiemelt terület, amit a Foxconn erősebben szeretne támadni az új márkanevekkel a kezében.

Az akvizíciót jóvá kell hagynia a külföldi beruházásokat felügyelő amerikai bizottságnak (CFIUS), ugyanis a Belkin egy Egyesült Államokban bejegyzett cég, amit jelen esetben egy tajvani vállalat szeretne felvásárolni. Amennyiben az üzlet végbemegy, akkor a Belkin International a Foxconn leányvállalatként folytatja tovább a tevékenységét.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.