2019. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) kikikirly


kikikirly
(fanatikus tag)

Veszteséges USA-ba gyártani,azt ugyan kétlem.Gyártás jelentős része automatizált, gépek végzik.Gyártás azon része amit emberi munkával történik az olcsóbb Kínába.Plusz még az energia árak,villanyszámla stb, valszeg ezek is olcsóbbak Kinába. Maradjunk annyiba: Kínába jobban megéri gyártani mint USA-ba.
Bár Kína intenzív ipari kémkedése mellett,erősen kérdőjeles, vagy nincs olyan ember a felső vezetésbe aki ezt képes elmagyarázza a tulajdonosoknak,vagy a Tulajnodosok(részvényesek tudom is én) kizárólag rövidtávon tudnak gondolkodni.C lehetőség hogy lepaktáltak Kínával. Ugyan ezeket a magán társaságokat mi köti az anyaországukhoz, rideg számok alapján működnek,érzelmeket és az üzletet nem keverik!?Szóval van az a pénz/ amiért ágyba bújnak Csin-ping-el...
Ma már mindenki tudja hogy Kina technológiát lop,szóval nincs mentség.
Tévedés jogát fenntartom. :R

[ Szerkesztve ]

(#2) Graphics válasza kikikirly (#1) üzenetére


Graphics
(Jómunkásember)

-ban,-ben.

Hol? Nem pedig hová. :)

(#3) kikikirly válasza Graphics (#2) üzenetére


kikikirly
(fanatikus tag)

Most már késő. :R

(#4) Baltazár123


Baltazár123
(tag)

Van pár készülék, amit USA-ban is nyereségesen lehetne gyártani, mondjuk az Apple cuccok, de akkor az extra luxus extra profit helyett maradna szegényeknek az extra luxus.
Egyébként meg ahova kétkezi munkaerő kell nagy számban, egyszerűen nem tudom elképzelni, hogyan lehetne nemhogy olcsóbban, de egyáltalán nyereséggel gyártani.
Ugye mindenki olcsón akart mindent venni, de közben az ő munkáját meg természetesen valaki fizesse meg busásan. Ez egy paradoxon hosszú távon és nem működik így társadalmi szinten, csak ha kihelyezik az alacsony hozzá adott munkákat alacsony(abb) bérű országokban.
Az persze szintén igaz, hogy a kínaik nem butábbak és képzetlenebbek az amcsiknál (sőt, hajajajj), ráadásul simán ellopják és lemásolják a technológiát. Ott nem nagyon élnek meg a szabadalmi troll cégek :) Idővel meg azon veszi észre magát minden nyugati gyártó cég, hogy hát a kínai meg az ő terméke között nincs is akkor különbség, sőt mintha hasonlítanának is :)
A japánok is technológia lopással és lemásolással kezdték és szépen idővel kinevelték a mérnök réteget.
A helyi szolgáltatásokon kívül gyakorlatilag minden munkakör mozdítható. Tehát a fodrásznak még nem kell izgulnia, mert a kínai nem tudja a munkáját elvégezni és robotottal se könnyű helyettesíteni mert annak lenne némi vadnyugati romantikája, hogy ollóval hadonásszon a fejem körül egy robot :) Meg a politikusok is biztonságban vannak, de elég hamar fel lehetne sorolni azokat a munkákat, amik robot és kínai biztosak.

(#5) pengwin válasza Graphics (#2) üzenetére


pengwin
(PH! addikt)

Sajnos az új helyesírási szabályok alalpján már az is jó, ahogy ő leírta. :(

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#6) Cassi


Cassi
(fanatikus tag)

A gyár építéséhez 4 milliárd (!) dollár támogatást adott volna Wisconsin állam, mégis túl drága lenne. Bizony, így működik a világ. Ahol magasak a fizetések, ott rendkívül keményen kell szinten tartani a kutatás-fejlesztési tevékenységet.

(#7) pengwin válasza Baltazár123 (#4) üzenetére


pengwin
(PH! addikt)

Egyre inkább abba az irányba megyünk el, hogy a "kétkezi munkaerő" is képzett kell legyen... ahova elég a képzetlen biorobot, ott drága, sőt veszteséges lesz a gyártás a fejlett országokban.

Ahol viszont már szakképzett munkaerő kell, ott azért tipikusan lesz akkora hozzáadott érték a termékekben, hogy igazából mehetne nyugaton a gyrátás, csak akkor kisebb lenne a profit, ami miatt a befektetők morgolódnának. Az, hogy egy ilyen gyár hajtaná a gazdaságot (és ezzel együt a fogyasztást), az senkit sem érdekel azok közül, akik döntési pozícióban vannak vagy őket számon tudják kérni.

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#8) kakuk.tamas válasza Baltazár123 (#4) üzenetére


kakuk.tamas
(őstag)

Izraelben is gyártanak Apple cuccot nulláról, 800k-s kezdő fizu mellett. Itt másról lehet szó...

Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Ha tőlem vásárolnál, olvasd el: https://tinyurl.hu/PKrH/ ~ Zalaegerszeg ~ Huawei Mate 20 Pro Twilight ~ Xbox One X 1TB ~ MS Xbox One Patrol Tech ~ LG 43UJ63 ~

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.