Frissült a Firefox

A Mozilla tegnap este bocsátotta ki népszerű böngészőalkalmazásának 3.0.11-es verzióját. A frissítés összesen 9 biztonsági hibát javít ki, ezek közül 4 kapta korábban a legmagasabb, kritikus minősítést.

Az új változatban életbe lépett módosítások biztonsági és stabilitási hibákat egyaránt érintettek: egy JavaScripttel kapcsolatos sérülékenység orvoslása mellett a fejlesztők a beépített SQLite adatbázisban és a könyvjelzők adatbázisában is végeztek műhelymunkákat, de a böngészőalkalmazás motorjában feltárt stabilitási problémákat is sikerrel szüntették meg.

A Mozilla tájékoztatása szerint ugyanezeket a hibákat javították ki a Thunderbird levelezőkliensben is, de egyelőre még nem tették elérhetővé az új változat letöltését; jelen pillanatban a cég honlapján továbbra is a korábbi, 2.0.0.21-es számú verzió érhető el.

Azóta történt

Előzmények

  • Elérhető egy újabb Firefox 3.5 előzetes

    Ez még nem a kiadásra jelölt változat, arra még egy-két hetet várni kell. Talán a Safari 4 elkészülte indokolta a béta és az RC között lebegő verzió bejelentését.

  • Felgyorsítják a Firefoxot

    Namoroka kódnéven fogják fejleszteni az új kiadást, miután elkészült a 3.5. A célok között szerepel az indulás és általában a reakcióidő gyorsítása.

  • A Firefox győzött Magyarországon

    A magyarok több mint fele a Mozilla böngészőjét használja, derül ki a statisztikákból. Sem a Chrome, sem az Internet Explorer 8 nem vett lendületet.

  • Készül az új Firefox-logó

    Áramvonalasítják és korszerűsítik a „Tűzrókát”.