Egy újabb, biztonsági bétát is kiadnak a Firefox 3.1-ből

Habár korábban úgy tervezték, hogy két bétát adnak ki a Firefox 3.1-ből, végül még egy jöhet, így további hibajavítások kerülnek a böngészőbe, s így több idő jut a gyorsabb JavaScript motor (a TraceMonkey), illetve a „pornómód” tesztelésére is. Mike Beltzner, a Firefox igazgatója szerint döntés ugyan még nincsen a harmadik bétáról, de biztos benne, hogy a fejlesztők elfogadják majd a megváltoztatott ütemtervet.

Hat héttel ezelőtt jelent meg az első béta, a másodikat december elején tervezik kiadni, elképzelhető, hogy a jövő hét végén. A harmadik megjelenésének idejét még a Mozillánál sem tudják, de a kód lezárására január első felében kerülhet sor – ezután a kód már nem, vagy csak nagyon korlátozott keretek között változtatható.

Beltzner hangsúlyozta: az extra béta nem késlelteti a böngésző 3.1-es verziójának kiadását. A cég tradicionálisan nem ad meg pontos szállítási határidőket – ahogy más fejlesztőcégek is azt mondják, hogy kiadás akkor, ha elkészül a termék –, de korábban 2008 végét, 2009 elejét adták meg megjelenési dátumként. Ennek némileg ellentmond az, hogy Beltzner nyilatkozata szerint akár 2009 első negyedévének végére is kitolhatják a határidőt.

Azóta történt

Előzmények