A Facebook is a távmunka meghosszabbítása mellett döntött

Egyelőre csak átmenetileg, de a középtávú tervekben szerepel, hogy jelentősen bővítsék az otthonról dolgozók körét.

Sok nagy IT-cég határozott úgy a közelmúltban, pl. az Apple is, hogy a járványhelyzet miatt kiterjesztett távmunka-rendszerét egy jó darabig biztosan megtartja még.

Közülük az egyik legfajsúlyosabb és legnagyobb a Google, akik a múlt hónap végén jelentették be, hogy a kibővített home office munkavégzést 2021 nyaráig biztosan tovább működtetik. Ezekhez a vállalatokhoz csatlakozott most a Facebook is, ahol bejelentették, hogy munkavállalóik számára 2021-ig biztosítani fogják az otthoni munkavégzést – önkéntes alapon, amennyiben az alkalmazott így dönt.

A járvány miatt a közösségi oldalnál is komoly átszervezésbe kezdtek, és a jelenleg nagyjából 48 ezer alkalmazottjuk szinte mindegyike otthonról dolgozik.

Nneka Norville, a Facebook szóvivője a hivatalos közleményben jelezte, hogy elemezték a szakértői jelentéseket és előrejelzéseket, ezért döntöttek a távmunka fenntartása mellett – azt is hozzátette, hogy ezer dollár plusz juttatás is biztosítanak a dolgozóknak, hogy fedezhessék az otthoni munka miatt felmerülő költségeket.

A közeljövőről nyilatkozva Mark Zuckerberg, a vállalat vezetője azt nyilatkozta még tavasszal az átalakítások idején, hogy a következő öt-tíz évben („inkább közelebb a tízhez” – tette hozzá) valószínűleg úgy alakul át a cég működése, hogy az alkalmazottak nagyjából fele folyamatosan távmunkában fogja ellátni feladatait.

Azóta történt

Előzmények