Erős ünnepi szezonra számít az Intel

A világ legnagyobb félvezetőgyártója – a mikroprocesszorok iránti erős keresletre és a raktárkészletek normalizálódására hivatkozva – megemelte a negyedik negyedévre vonatkozó előrejelzését. A december 25-én véget érő három hónapos időszakra 9,3 és 9,5 milliárd dollár közötti árbevételt vár a vállalat, szemben a korábbi, 8,6–9,2 milliárd dolláros prognózissal. Ha sikerül elérni a megemelt szintet, az Intel megdöntheti a tavalyi év végén elért – 8,74 milliárd dolláros – negyedéves árbevételrekordját.

Andy Bryant pénzügyi vezérigazgató elmondta, hogy a mikroprocesszor-üzletágtól különösen jó eredményt várnak, és a szerver-, valamint mobil chipek jó eséllyel érnek el rekordforgalmat. Az árbevétel így 11 százalékkal lehet magasabb, mint a harmadik negyedévben, ami meghaladja az utóbbi öt év átlagosan 8 százalékos növekedési ütemét.

A vállalat arról is beszámolt, hogy a jelentős készlettöbbleteket is sikerült csökkenteni, a negyedév végére a nettó készletszint több száz millió dollárral mérséklődik. Részben ennek tudható be, hogy a korábban várt 56 százalék helyett most 55–57 százalékos bruttó haszonréssel számol a cég.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények