Energiatakarékos hűtés az APC-től

A szünetmentes rendszereket fejlesztő American Power Conversion (APC) InfraStruXure InRow RP néven egy új hűtési megoldást mutatott be adatközpontokhoz és kisméretű szerverszobákhoz. Az InRow RP a hőforrás közvetlen közelében biztosítja a megfelelő hűtést, és előre jelezhető, dinamikus hőelvonást biztosít a közepes, magas és különösen magas sűrűségű telepítésekhez. A termék teljesítménysűrűsége a meleg levegő elkülönítésére szolgáló rendszerekkel kiegészítve akár 70 kW is lehet rackenként.

Az APC InRow RP mind hűtött vizes, mind hűtőközeg-alapú kivitelben elérhető, aminek köszönhetően a termék sokféle környezetben használható. Dinamikus kapacitásszabályozásának köszönhetően energiatakarékos, és a beépített párologtató berendezés szobaszintű páratartalom-szabályozással segíti az érzékeny elektronikai eszközök elektrosztatikus kisülésből eredő károsodásának megelőzését. Emellett a megoldás a túlhűtés megelőzésére kiegészítő páratartalom-szabályozást is nyújt – áll a gyártó közleményében.

A termék hűtési konstrukciója lehetővé teszi a forró levegő elkülönítésére szolgáló légtartályrendszerek elhelyezését a folyosókon vagy a rackekben. Ezzel a megoldással a hagyományos hűtési architektúrával rendelkező adatközpontokba is telepíthetők a nagy teljesítménysűrűségű berendezések. Hűtött vizes kivitelben 70 kW-ig, hűtőközeg-alapú kivitelben pedig 37 kW teljesítményig használható.

Az InRow RP már kapható Észak-Amerikában, Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • APC

Azóta történt

Előzmények