Energiatakarékosság az APC új szoftvereivel

Hirdetés


A vállalat mai közleményében tudatta, hogy az APC, az energiaellátási és hűtési megoldások szállítója bemutatta új Capacity Manager és Change Manager szoftveralkalmazásait. Ezeknek az adatközpont-kezelő eszközöknek a megjelenésével az APC három létfontosságú elemet, az adatközpontok tervezését, üzemeltetését és kezelését integrálja a fizikai réteg teljesítményének és hatékonyságának optimalizálása érdekében. A Capacity Manager az adatközpontok változó követelményeivel hangolja össze a fizikai infrastruktúra képességeit, emellett a berendezések elektromos terhelése és hőprofilja alapján folyamatosan nyomon követi, hogy az új vagy meglévő eszközök hová telepíthetők optimálisan. A Change Manager a fizikai infrastruktúra gyors és pontos módosítását teszi lehetővé, segítségével váratlan problémák és meglepetések nélkül végezhető el az informatikai berendezések telepítése, áthelyezése és kiszerelése.

„Mivel a jelenlegi trendek egyre nagyobb energiasűrűséget, több blade-kiszolgálót és magasabb szintű virtualizálást igényelnek, és eközben az energiaárak is folyamatosan növekszenek, a dinamikus adatközpont-környezetek számára óriási előnyt jelentenek az olyan intelligens szoftvereszközök, amelyek segítségével a maximumot lehet kihozni a meglévő fizikai infrastruktúrából. Az InfraStruXure Central felügyeleti platform és a két új szoftvermodul bevezetésével az APC elsőként alkalmazza a valós idejű adat- és intelligens szoftveres modellezést. A Capacity Manager és a Change Manager használatával a létesítményekért felelős szakemberek és az informatikusok képesek kezelni az adatközpontban található fizikai eszközök gyors változásait, emellett a tervezett cserék és bővítések hatásai előre kiszámíthatók” – nyilatkozta John DiPippo, az APC-MGE felügyeleti rendszerekért és szoftverekért felelős részlegének alelnöke.


A Capacity Manager az InfraStruXure Central eszközeinek a segítségével valós időben méri a teljesítményadatokat és az APC InRow hűtési megoldásainak kihasználtságát. Ezekből az adatokból különböző forgatókönyv-modelleket készít, és azok elemzésével kiszámítja, hogy milyen hatással lesznek a tervezett módosítások a rendszerre. A fizikai infrastruktúra képességeiről, az aktuális rackalapú teljesítmény- és helyigényről, valamint a kiszolgálók redundancia- és rendelkezésre állási követelményeiről szóló információk intelligens integrációjával a program a meglévő fizikai réteg leghatékonyabb kihasználását is biztosítja.

„A különböző szolgáltatások, többek között a grafikus teljesítménymérő és a kapacitás-térkép segítik a megfelelően előkészített döntéshozatalt, így csökkenthető a túlterhelésből fakadó, nem tervezett állásidő, és megfelelő módon végezhető el az adatközpontok kibővítésének megtervezése. A számos grafikus nézet segítségével könnyen használható formában, pontosan jeleníthető meg az ügyfél számítógéptermének alaprajza és a rackek elrendezése” – folytatta az új termékek bemutatását DiPippo.

A Change Manager egy, a berendezések elhelyezését nyomon követő fizikai eszközkezelő rendszer és egy munkafolyamat-kezelő eszköz ötvözésével biztosítja, hogy az új berendezések beépítését és a szükséges módosításokat mindig időben, könnyen és gyorsan lehessen elvégezni. A Change Manager, és a program mobil eszközökhöz készült verziója is az új informatikai eszközöket egy „virtuális raktár” segítségével már megérkezésüktől kezdve nyomon követik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • APC

Azóta történt

Előzmények