Egyetemi rendszert költöztetett a Synergon

A Synergon leányvállalata, a SAO-Synergon Kft. nyerte meg a Central European University (CEU) üzleti karának azt a meghívásos pályázatát, amelynek keretében az új épületbe költöző egyetem többek között a számítástechnikai rendszer migrációjára keresett kivitelezőt. Az üzleti kar áprilisban költözött új helyre, a pályázat tartalmazta az informatikai háttér egy részének migrációját, valamint egy kétéves üzemeltetési szerződést is.

A több mint 200 gépből felépülő rendszert a SAO szakemberei két nap alatt szállították át és helyezték üzembe, az informatikai eszközök költöztetésénél különösen fontos szempont volt, hogy a teljes informatikai rendszerből úgy "szakítsák ki" a szállítandó eszközöket, hogy a régi rendszer integritása ne sérüljön. Az üzemeltetési szerződés két évre szól, a teljes összege 52 millió forint, azaz várhatóan nem gyakorol majd jelentős hatást sem a Synergon eredményére, sem a részvényeinek árfolyamára.

A jövőre nézve komolyabb hatása lehet majd egy esetleges külföldi terjeszkedésnek, amellyel kapcsolatban állítólag a közeljövőben tesz bejelentést a cég. A Synergon jelenleg román és szlovák célpontokat vizsgál, így várhatóan egy esetleges akvizíciós hír is a két ország valamelyikéből érkezik majd.

Azóta történt

Előzmények