Egy új játék: A Világháló Veszélyes Vadonja

Hirdetés

Az Internet Irányító Fórum (Internet Governance Forum – IGF) Rio de Janeiró-i gyűlésén tegnap egy olyan online játékot mutattak be, mely arra kívánja felhasználni az internet adta lehetőségeket, hogy éppen a világháló veszélyeinek felismerésére tanítsa meg a kisgyerekeket.

A Wild Web Woods (kb. a világháló veszélyes vadonja) nevű, 7–10 éveseknek tervezett játék koncepciója egyszerű: a játékosoknak meseszerű környezetben kell eljutniuk a biztonságot jelentő E-citybe, miközben eszközöket kell gyűjtögetniük, veszélyeket kell elkerülniük, s az egyes feladatoknál mindig kapnak egy rövid információt, amely a web működésére, az ott fellelhető gonoszságokra utal.

A kezdeményezés az Európa Tanács nevéhez fűződik, s a weboldal egyelőre angolul érhető el, de nemsokára működni fog 12 más európai nyelven is. A Fórum tagjai teljes egyetértésben nyilatkoztak arról, hogy napjainkban az internet rohamos fejlődése kapcsán a gyerekek lettek az egyik leginkább veszélyeztetett csoport (bizonyítja ezt az erre szakosodott jogvédő szervezetekhez érkező panaszok nagy és folyamatosan növekvő száma), ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ezt a korosztályt megvédjék a szexuális bűnözőktől, a kábítószer-terjesztőktől s más fenyegetésektől.

Azóta történt

Előzmények