Rajzolj, hogy guruljon a labda

(Csetresz) Egy ránézésre hihetetlenül egyszerű, ám talán éppen ezért kreativitást igénylő játékról ad hírt Kloonigames oldala. A telepítést sem igénylő Crayon Physicsben a feladat a következő: egy rajzlapot látunk magunk előtt, azon egy piros kört, melyet el kell gurítanunk a lapon található csillagig, hogy begyűjtsük azt. Erre egyetlen módszerünk van: az egérrel alakzatokat rajzolunk, melyek testekként jelennek meg a rajzlap virtuális terében, s az ügyes kis program kiszámolja e testek viselkedését, mozgását. Tehát ha egy mérleghinta egyik végére nagyobb tárgyat rajzolunk, mint a másikra, akkor a hinta arra billen; ha ferdén illesztünk egy téglatestet a labdára, akkor a lecsúszó tárgy elgurítja azt az ellenkező irányba.

A különböző szinteken mérleghinták, szakadékok stb. teszik próbára a játékosokat. A kezelése roppant egyszerű: a bal egérgombbal rajzolni lehet, a jobbal törölni a rajzot, a Space törli a szintet, az Escape lenyitja az egyszerű menüt, az Alt+Enter a teljes képernyős nézet, az Alt+F4 meg természetesen a kilépés.

A játék készítőinek oldala bemutatja a következő változatot is, mely talán már nem lesz ingyen letölthető. A Deluxe-ban lehet például guruló autót is rajzolni:

Azóta történt

Előzmények