E-könyv-írói pályázatot hirdet a Microsoft Magyarország

Közös e-könyv-írói pályázatot hirdet a Kossuth Kiadó és a Microsoft Magyarország, a kéziratokat két kategóriában 2012. január 15-ig várják. Az írók egyrészt pályázhatnak szépirodalmi alkotásokkal, krimikkel és sci-fikkel, másrészt az informatikát vagy valamely természettudományt bemutató ismeretterjesztő művekkel. Ezen utóbbi kategóriába egy szakterület kiválasztott témájával vagy különféle tudományterületek konkrét összefüggéseivel foglalkozó, az átlagos műveltségű érdeklődő számára közérthetően megfogalmazott, a tudományosság kritériumainak megfelelő módon feldolgozott és összeállított írással lehet pályázni. A szakmai zsűri előnyben részesíti a tudományterületek aktuális kérdéseit, a legújabb ismereteket, tudáskört feldolgozó pályaműveket. További előnyt jelent az elbíráláskor, ha a mű alkalmazkodik az oktatásban történő felhasználás szempontjaihoz.

A három legjobbnak ítélt pályamű szerzője a szépirodalmi kategóriában a Havon N526 e-könyv-olvasó készülék mellett több tízezer forint értékű Kossuth könyvtárcsomagot, míg a legkiválóbb ismeretterjesztő írás alkotója egy Microsoft programokkal felszerelt notebookot, a másik két dobogós pedig a szoftvervállalat egyéb termékeit kapja. A díjazott művek elektronikus forgalmazására a Kossuth Kiadó szerződést köt a szerzőkkel, de olyan pályaművek is eséllyel pályáznak erre, amelyek nem kerültek be a három legjobb közé.

A Kossuth Kiadó és a Microsoft Magyarország e-könyv-írói pályázatára a szerzők eredeti, saját, korábban nem publikált írásokat adhatnak be, pályázónként tetszőleges számban. Az eredményt a 2012. áprilisi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon hirdetik ki, és a díjakat is ekkor adják át. A pályázatról további információ annak weboldalán található.

Azóta történt

Előzmények