A Disney is inkább az irodára szavaz a távmunka helyett

A cég élére visszatérő Bob Iger vezetése alatt a Disney azt közölte a dolgozóival: heti 4 napot töltsenek ezentúl az irodákban.

Elsőként a CNBC szerezte meg azt a dolgozóknak küldött e-mailt, amelyben a Disney a cég élére visszatért korábbi vezető, Bob Iger vezetése alatt utasítja az alkalmazottakat, hogy március 1-től térjenek vissza az irodákba, heti 4 napra.

A világjárvány alatt a legtöbb cég átállt a távmunkára vagy a hibrid munkamodellre, mindez pedig rövid távon úgy tűnt, hogy egyébként is jobb megoldás lehet (bár folyamatosan derült ki az emberek számára, hogy a távmunkának rengeteg hátránya is van). Az utóbbi hónapokban azonban változott a helyzet.

A szakemberek szerint mivel egyre több ember van beoltva, valamint kevesebb a súlyos, kórházi ellátást igénylő esetek száma, a cégek is bátrabban lépnek, és követelik meg az irodákba való visszatérést. Lassan az összes tech cég beáll ebbe a sorba, nagyobb részt vagy teljesen irodai jelenlétet kérve.

Bob Iger várhatóan számos intézkedést hajt még végre a következő hónapokban: visszatérése a Disney élére meglepetés volt, ugyanakkor megnyugtatta a befektetőket, akik bíznak benne, hogy Iger ezúttal más módszerekkel teszi nyereségessé és emeli még fentebb az óriás birodalmat.

Azóta történt

Előzmények