Irányt vált a Disney: a célja mostantól a nyereséges streaming

Régi-új vezetőjével irányt vált a Disney és a Disney+ streamingszolgáltatás, innentől kezdve az egyik elsődleges szempont a nyereség.

15 éven át vezette sikeresen Bob Iger a múltban a Disney vállalatot, nemrég pedig 2 évre visszatért a cég élére, leváltva a bizalmat elvesztő, korábban alapos mérlegelés után választott Bob Chapeket. Miközben mindenki pozitívan fogadta, nyilvánvaló volt, hogy ezúttal más stratégiára és költségcsökkentésekre van szükség.

Bob Iger a hét elején ki is jelentette: egyik fő célja az lesz, hogy a cég streamingüzletága nyereségessé váljon.

A Disney+ elindítását egyébként még Iger segítette, bár szerinte már másképp mérik a sikert – nem az előfizetői növekedésben, hanem a nyereségben hisznek már a befektetők. Éppen ezért Iger szerint nem az előfizetőket kell kergetni agresszív marketinggel és a tartalmakra elszórt rengeteg pénzzel, hanem a nyereséget.

Hogyan?

Iger szerint ennek elérése érdekében nagyon keményen át kell nézni az üzletágak költségeit.

Erre a következtetésre sokadik streamingóriásként jutott el a Disney, amely szintén szeretne azért tovább növekedni, a filmes és tévés vonalat nem feláldozva.

Iger közölte azt is, hogy sürgős cselekvésre van szükség a visszatérése után. Szerinte a piaci helyzet felborult, sok minden változott, de azért a nap még mindig süt. Elmondta azt is, meglepetés volt számára, hogy felkérték a visszatérésre. A nyereség mellett a másik fő fókuszterülete a kreativitás.

A Disney korábbi vezetője egyébként több botrányba is keveredett, és bár a világjárvány alatt egyben tartotta az óriást, sem a vezetőség, sem a befektetők nem voltak vele elégedettek.

Iger azt mondja, a toborzás továbbra is befagyasztva marad, amíg a költségeket át nem tekintik. Az átszervezésekről részleteket egyelőre nem közölt.

Kérdezték őt arról is, mit gondol arról, hogy a pletykák szerint az Apple felvásárolhatná a Disney-t. Iger azt mondja, sosem beszélnek ilyen jellegű témákról, mert hamar bajba kerülhetnek, és nem akar a cég éléről egy börtönben kikötni.

Azóta történt

Előzmények