D-linkes irodanet az Interware palettáján

A héten beharangozott, kisvállalkozásoknak szánt szolgáltatási csomag alapja az Interware 1 Mb/s-os kisvállalati ADSL-előfizetése (10 e-mail címmel, 500 MB dinamikus webtárhellyel). Megrendelés után – itt még semmi meglepő nincs az ajánlatban – gondoskodnak a kiépítésről a kért telefonszámra –, s mindezt a D-Link és az Interware szerződött partnere végzi el. A kiválasztott, illetve a megrendelésben szereplő eszközöket leszállítják, telepítik és a vevő igényeinek megfelelően beállítják (ADSL-modem, switch, tűzfal, háttértároló).

A csomag fajsúlyos eleme a hálózatüzemeltetés alapfeladatainak biztosítása: a vevő a szolgáltatáscsomag használata során felmerülő kérdéseit egy üzleti ügyfélszolgálati telefonszámon teheti fel, illetve itt jelentheti be a hibát is, melyet távoli menedzsmenttel javítanak ki, amennyiben ez lehetséges. Ha ez nem megoldható, akkor helyszíni kiszállással orvosolják a problémát. A telefonos segítségnyújtásért nem kell fizetni, illetve a csomag tartalmaz havonta egy ingyenes helyszíni kiszállást is.

Az alaprendszer, mely kétéves hűségnyilatkozat mellett nettó 21 990 forintba kerül havonta, a következő D-Link eszközöket tartalmazza: NetDefend (DFL-210) tűzfal, DES-3010G 10 portos switch, DNS-323 file-szerver, 160 GB HDD. A drágább (26 990 Ft/hó) csomag nagyobb kapacitású hardverelemeket és erősebb biztonsági szolgáltatásokat biztosít. Az eszközökhöz kétéves garancia jár.

Azóta történt