Hirdetés

D-linkes irodanet az Interware palettáján

A héten beharangozott, kisvállalkozásoknak szánt szolgáltatási csomag alapja az Interware 1 Mb/s-os kisvállalati ADSL-előfizetése (10 e-mail címmel, 500 MB dinamikus webtárhellyel). Megrendelés után – itt még semmi meglepő nincs az ajánlatban – gondoskodnak a kiépítésről a kért telefonszámra –, s mindezt a D-Link és az Interware szerződött partnere végzi el. A kiválasztott, illetve a megrendelésben szereplő eszközöket leszállítják, telepítik és a vevő igényeinek megfelelően beállítják (ADSL-modem, switch, tűzfal, háttértároló).

A csomag fajsúlyos eleme a hálózatüzemeltetés alapfeladatainak biztosítása: a vevő a szolgáltatáscsomag használata során felmerülő kérdéseit egy üzleti ügyfélszolgálati telefonszámon teheti fel, illetve itt jelentheti be a hibát is, melyet távoli menedzsmenttel javítanak ki, amennyiben ez lehetséges. Ha ez nem megoldható, akkor helyszíni kiszállással orvosolják a problémát. A telefonos segítségnyújtásért nem kell fizetni, illetve a csomag tartalmaz havonta egy ingyenes helyszíni kiszállást is.

Az alaprendszer, mely kétéves hűségnyilatkozat mellett nettó 21 990 forintba kerül havonta, a következő D-Link eszközöket tartalmazza: NetDefend (DFL-210) tűzfal, DES-3010G 10 portos switch, DNS-323 file-szerver, 160 GB HDD. A drágább (26 990 Ft/hó) csomag nagyobb kapacitású hardverelemeket és erősebb biztonsági szolgáltatásokat biztosít. Az eszközökhöz kétéves garancia jár.

Megrendeléskor a következő folyamat történik:

  • Ingyenes és kötelezettségmentes hálózatfelmérés az első lépés
  • Az Interware és a D-Link szerződött partnere a helyszínen felméri a meglévő infrastruktúrát és a cég igényeit
  • A meghirdetett csomag egy alapkábelezés és az ADSL-végpont kiépítésére alkalmas telefonvonal meglétét feltételezi, de a helyszíni felmérésben az ügyfél a kábelezés elvégzésére is kap ajánlatot
  • Elkészül egy ajánlat, mely tartalmazza az igényeknek megfelelő hálózat kiépítését (az előkészített alapkábelezés meglétét feltételezve 3 óra egyszeri kiépítést tartalmaz a havidíj), de amennyiben szükség van további kábelezésre, akkor az erre vonatkozó árajánlatot is átadják

Ha a megrendelő nem kéri a szolgáltatáscsomagot, nem köteles elfogadni az ajánlatot – számára a felmérés egy ingyenes lehetőség marad. Amennyiben az ügyfél az alapkábelezést más alvállalkozóval kívánja megoldani, akkor lehetősége van a kábelezés nélküli ajánlatot is elfogadni. Ebben az esetben az ügyfélnek semmilyen egyszeri díjat nem kell fizetnie a telepítésért sem, így kizárólag a választott csomag havidíját fizeti.

Az ügyfél kizárólag egy partnerrel, az Interware Zrt.-vel szerződik. Az Interware fogja össze a teljes megrendelési-telepítési folyamatot, illetve a szolgáltatás használata során a szükséges hálózatüzemeltetési feladatokat is. A konstrukció tartalmaz egy finanszírozási megoldást is, melyet a Siemens Financial Services hazai irodája dolgozott ki, gyakorlatilag egy darab A4-es oldal kitöltése után néhány órán belül rendelkezésre állhat a szükséges forrás az IRODANet megrendeléséhez.

Azóta történt