Újabb akvizíció: Interware az eTel új tulajdonosa

Hirdetés

Teljesen magyar tulajdonba került az egyik első hazai alternatív telekommunikációs szolgáltató, az eTel Magyarország Kft., miután eddigi tulajdonosától, a legnagyobb osztrák telekommunikációs szolgáltatótól, a Telekom Austria vállalattól megvásárolta azt az Interware Internet Szolgáltató Zrt.

A 2007. december 11-én aláírt szerződéssel tovább bővítette szolgáltatási körét a több mint tíz éve piacon levő Interware, amely már korábban piacvezető pozíciót vívott ki magának a szerverelhelyezés és a doménszolgáltatások terén, s meghatározó szereplő a szélessávú internetszolgáltatások piacán. A hangszolgáltatási piacon tett újabb akvizícióval – amely az év eleji NetAid Kft. felvásárlását követi – teljes körű és meghatározó telekommunikációs szolgáltatóvá válik a 100%-os magyar tulajdonban levő Interware Zrt.
„Nagyon fontos lépésnek tartjuk a szerződés aláírását, amivel lehetőségünk nyílik arra, hogy jelenlegi és újonnan megszerzett ügyfeleink részére is magasabb színvonalú és minden eddiginél teljesebb telekommunikációs megoldásokat nyújtsunk. Lehetővé válik, hogy új szolgáltatásokat és egymással szoros egységet alkotó, de a telekommunikáció különböző területeit összekapcsoló termékeket vezessünk be” – nyilatkozta Sátor Csaba a cég operatív vezérigazgató-helyettese a vételt indokolva.

Az Interware az akvizíciónak és az ebből eredő szinergiák kihasználásának köszönhetően 2008-ban várhatóan kétszeres, 400 millió Ft feletti EBITDA mutatót és 3 milliárd forintot jelentősen meghaladó árbevételt érhet el.

Azóta történt

Előzmények