Clearswift üzenetkezelő rendszer a NATO-nak

A Clearswift információbiztonsággal foglalkozó vállalat üzenetkezelési szerződést kötött az EADS Defence and Security Systems Limiteddel, amely cég integrált biztonsági információs és kommunikációs megoldásokat nyújt többek között védelmi, békefenntartó és rendfenntartó műveletekhez. A több mint 800 embert foglalkoztató szervezetnek az Egyesült Királyságban, Newportban (South Wales) van a központja. A mostani szerződés értelmében a Clearswift számos biztonságos üzenetkezelő átjárót szállít a NATO Messaging System (NMS) rendszerhez, amely lehetővé teszi a katonai üzenetek biztonságos továbbítását a NATO, valamint a NATO-n kívüli nemzetek és haderők között. Az NMS a Clearswift egyedi szoftvermegoldását, a DeepSecure technológiát használja.

„Ez a technológia biztosítja a hálózatok elszigetelését és egy biztonságos DMZ-t (Demilitarised Zone-t - demilitarizált területet) kínál, melyben az üzenetek a lehallgatásoktól, támadásoktól védve, biztonságosan elemezhetők. Ez alapvető követelmény egy nagy biztonságú üzenetkezelő átjáróval szemben” – mondta el Jim Craigie, a cég termékmenedzsere. „A DeepSecure segítségével különböző biztonsági szintű üzenetközvetítő hálózatok is összekapcsolhatók, mivel eltérő biztonsági házirendek állíthatók fel. Ez létfontosságú a NATO mindennapi tevékenységének irányításában” – tette hozzá Craigie.

A DeepSecure technológia teljes mértékben megfelel a katonai hírközlés legújabb szabványainak (ACP145 és X.841), biztonságos hálózat elkülönítést nyújt, megelőzi a lehallgatásokat és teljes üzenetvizsgálatot biztosít. Megbízható keretrendszerként szolgál az aláírt és titkosított üzenetek elemzésére és a kiértékelés alapját adó tartalomvizsgálati funkciók – például vírusellenőrzés, fájltípus szerinti azonosítás és szókeresés – integrálására. Csak az elektronikusan aláírt, megfelelő biztonsági címkékkel ellátott katonai üzenetek átjutását teszi lehetővé az átjárókon. Hatékony felügyeletet kínál, amely lehetővé teszi a biztonságos, testre szabható elektronikus házirendek alkalmazását. A tartalommegjelenítés kivételével a DeepSecure minden funkcióját a Common Criteria EAL4 tanúsítvány követelményei alapján egyenként kiértékelik és minősítik.

Azóta történt

Előzmények