Hirdetés

2019. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Biztonság rovat

Díjat nyert egy magyar termék a CeBIT-en

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT.news

A SaveAs adatvédelmi programját díjazták a hannoveri vásáron.

Hirdetés

A SaveAs Kft. EagleEye nevű adatvédelmi programja nyerte el az Európai Minőség Díja a Multimédiában Ezüst Fokozata kitüntető címet a világ egyik legnagyobb számítástechnikai vásárán, a hannoveri CeBIT-en. A díj három éves történetében magyar termék még sosem nyert.

Az EagleEye speciális kémelhárító szoftver, feladata, hogy megvédje a cégek, minisztériumok vagy más intézmények titkait a szervezeten belülről kezdeményezett adatlopásokkal, kiszivárogtatásokkal szemben. Működésének lényege, hogy világosan lehatárolja az egyes dokumentumokhoz való hozzáférési jogokat, és az adott intézmény valamennyi gépén végrehajtott összes műveletet naplózza. Az így készülő nyilvántartás lehetetlenné teszi, hogy valamelyik munkatárs védett dokumentumokhoz férhessen hozzá, és leleplezi, ha valamelyik hozzáférési jogosultsággal rendelkező alkalmazott kiszivárogtatást hajtana végre. Az EagleEye alkalmazása mellett nem lehet észrevétlenül részeket kimásolni a titkos dokumentumokból sem másik gépre, sem külső adathordozóra, például telefon memóriakártyájára, mert a program a fájlok teljes életútját követi, a legkisebb változtatástól a nyomtatásig.

"Nagyon örülünk az elismerésnek, mert a magyar piac mellett éppen most tervezzük a termék európai bevezetését, ami e díj birtokában biztosan könnyebb lesz, mint korábban gondoltuk" – nyilatkozta Gautier Tamás, a SaveAs Kft. ügyvezető igazgatója. "A CeBIT-en díjat nyerni olyan elismerés, amely megnyitja előttünk a kapukat minden olyan szervezet előtt, amelynél az információk értéket képviselnek" – vélte az ügyvezető. Az igazgató úgy látja, hogy amíg Amerikában a statisztikák már egyértelműen jelzik, hogy az IT biztonsági károk összességének messze legnagyobb hányadát az információk eltulajdonítása teszi ki, addig a hazai piacon a vezetők gyakran csak a határvédelmi megoldásokkal foglalkoznak. "Mivel az információ hatalom, így vélhetően egyszerűsödni fog a képlet: aki időben lép ezen a területen is, az fogja megőrizni versenyképességét" – véli az igazgató.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.