A Cisco, a Deutsche Telekom és az Intel közös startup-programot indít

A program célja az innovatív vállalkozások gyorsabb piacra jutásának elősegítése közös projektek, mentorálás, értékes kapcsolati hálók, illetve a vállalati eszközök kihasználása révén. Egyes kiválasztott vállalkozások stratégiai befektetésekhez, illetve a termékeik és szolgáltatásaik globális kereskedelmi forgalomba hozatalát célzó támogatáshoz is hozzájuthatnak.

A program az azt meghirdető vállalatok erőforrásait és egyedi startup-kezdeményezéseinek tapasztalatait egyesíti (Cisco Entrepreneurs in Residence [Cisco EIR], Intel Business Challenge Europe, a Deutsche Telekom esetében a hub:raum). Az érdeklődő startup vállalkozások a www.challengeup.com címen jelentkezhetnek. A jelentkezési határidő: május 25.

A Challenge Up! programot a korai fejlődési szakaszban járó, az Internet of Things/Everything (IoT/IoE) és tár területein – ideértve az okos megoldásokat (okos otthon, digitális város, intelligens energiahálózat, hálózatba kapcsolt autók, hordható okos eszközök, Ipar 4.0, azaz ipari automatizálás, információ biztonság, big data, analitikai elemzések, konnektivitás és felhőszolgáltatás) – tevékenykedő startup vállalkozások számára hozták létre.

A program legfontosabb részei az Acceleration Week (2015. június 22-26. között) és az egyéni igényre alakított, 4 hetes inkubációs program (július és október között) Krakkóban, Berlinben és Bécsben. A programra kiválasztott induló vállalkozások ingyenesen, tőkerészesedés biztosítása nélkül vehetnek részt és saját szellemi tulajdonukat is megtarthatják.

„Olyan új, kreatív termékek és szolgáltatások ötleteit várjuk a régióból, amelyek az emberek mindennapi életét és munkáját könnyítik meg. A három globális nagyvállalat erőforrásainak ingyenes rendelkezésre bocsájtása hatalmas segítséget jelenthet a startup vállalkozások számára, hogy ötleteik gyorsabban válhassanak üzletileg is sikeressé” – mondta Christian Morales, az Intel Európáért, a Közel-keletért és Afrikáért felelős alelnöke.

Azóta történt

Előzmények