Betör az oktatásba a ChatGPT és az AI

Már nem csak tech cégekkel és a médiával áll össze az OpenAI, hanem egyetemekkel is. Az Arizona State University is a partnere lett.

Az OpenAI megállapodott az  Arizona State Universityvel, így a tech cégek és médiavállalatok mellett most kiterjeszti az együttműködéseket. Az egyetem hozzáférést kap a ChatGPT Enterprise-hoz.

Bár eleinte az oktatási szektor nagyon aggódott az AI-fejlesztések és azok következményei miatt, az ASU most azt mondja, a kiterjesztett és mesterséges intelligenciára építő rendszerek itt maradnak, és ők optimisták, mert ezekből remek, tanulást segítő eszközök lehetnek.

Az OpenAI nem titkolt szándéka, hogy nagyobb hatást gyakoroljon az oktatási szektorra is. Februártól várja az ASU az ötleteket a legjobb felhasználási módokra. Az OpenAI pedig azt ígéri, nem használja az egyetem adatait a modellek tréningezésére, és minden privát, biztonságos marad.

Az AI és az oktatás összefonódására jó példa továbbá, hogy a Coursera oktatástechnológiai platform 2023-ban átlagosan percenként szerzett új felhasználót az AI-kurzusokra. A cég szerint ez egyértelmű jele annak, hogy az emberek képeznék magukat, hogy kihasználják az AI-őrületet.

Azóta történt

Előzmények