CC EAL4+ a NetLock CryptoServer rendszerének

A NetLock Kft., a hazai hiteles elektronikus ügyintézés vezető vállalata megszerezte tanúsítását saját fejlesztésű, nemzetközi szabványokkal dolgozó CryptoServer terméke számára. A tanúsítványt a Common Criteria (ISO 15408) hazai adaptációja alapján tevékenykedő HunGuard Kft. állította ki egy közel egy évig tartó szigorú auditálási folyamat eredményeként, amely a fejlesztői bizonyítékokra, a dokumentált eredményekre, valamint az értékelés során lefolytatott tesztelésekre épült. A HunGuard minősítése garanciát jelent arra, hogy a NetLock CryptoServere alkalmas az elektronikus ügyintézés alapjául szolgáló fokozott biztonságú és minősített elektronikus aláírások, tanúsítványok és időbélyegzők létrehozására, ellenőrzésére. A cég által több mint 8 éve folyamatosan fejlesztett termék a tanúsítás megszerzéséhez szükséges tulajdonságokkal már korábban is rendelkezett, így számára nem jelentett problémát a HunGuard újabb tanúsítványának megszerzése.

A NetLock Kft., közel nyolc éve működő NCA TWS rendszere a legmagasabb szintű biztonsági normáknak megfelelően működik, és különböző hitelesítési funkciókkal rendelkezik. Támogatja például a regisztráció-, tanúsítvány előállítás-, tanúsítvány szétosztás-, visszavonás kezelés- (CRL, OCSP), visszavonás állapot- szolgáltatását és az időbélyegzés-, titkosító magánkulcs letétbe helyezés- és titkosító magánkulcs helyreállítás szolgáltatásokat is a CryptoServer verzióban felhasznált általános aláírás funkción kívül.

"Több mint egy évtizede foglalkozunk az ügyviteli folyamatok elektronizálásához szükséges PKI szoftver- és hardvereszközök fejlesztésével és forgalmazásával. CryptoServer termékünket, s a benne futó NCA Trustworthy System rendszerünket az teszi különösen értékessé, hogy nemcsak saját magunk használjuk, hanem szerver oldali, automatizált aláírásra optimalizált változatát ügyfeleink számára is kínáljuk” – mondta Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. ügyvezető igazgatója. „Ez különösen a közszféra számára fontos, mivel a közigazgatási hatósági eljárási törvény (Ket.) szerinti személy által felügyelt automatizált aláíráshoz e minősített aláírás képes megoldást biztosítani. Gondoljunk csak a közszféra által végzett elektronikus adatszolgáltatásra, ahol minősített aláírás nélkül jogszerűen elektronikus közokirat nem létezhet” – tette hozzá Rózsahegyi Zsolt.

Azóta történt

Előzmények